Motosport

Gajser ponovno najbolji na GP Meksika

Gajser Tim Meksiko

Slovenac Tim Gajser ponovio je svoj uspjeh i na VN Meksika u Leonu, treći put ove godine u 5 ovogodišnjih nastupa. Osim toga pet puta se ove godine penjao na najvišu stepenicu najjače klase MXGP, najviše od svih, no jedan kiks u Valkenswaardu stajao ga je bodova pa se on trenutno nalazi kao drugoplasirani iza aktualnog svjetskog prvaka Francuza Febvrea Romaina za minimalnih 3 boda.

U Meksiku je Gajser pokazao karakter na samom kraju kada je Francuzu odmakao na 16 sekundi i niti u jednom trenutku utrke nije ispuštao vodstvo iz ruku. Iako je u prvoj utrci gledao Fabvreu leđa, druga utrka je mjerodavnija pa je Tim završio kao ukupni pobjednik.

Treći je ciljem prošao Nijemac Max Nagl dok je četvrti završio Rus Bobryshev Evgeny. Spomenimo i to da Toni Cairoli nije mogao dalje od šestog i devetog mjesta te da se još nije u potpunosti oporavio od ozljede

U ukupnom poretku su se Gajser i Fabvre značajnije odvojili od ostatka svite, a do kraja još imamo 13 utrka. Sljedeća na redu je utrka u Latviji 01. svibnja.

Gajser Mexiko

fbmp ytmp imp