Motosport

MotoGP: Pedrosa produžio vjernost s Hondom

dani pedrosa 26

Ništa od senzacije. Pedrosa ostaje u Hondi, što znači da Vinales, vjerojatno, ipak odlazi u Yamahu.

Iako su se oko utrke u Le Mansu pojavile glasine da Pedrosa prelazi u Yamahu, sada je jasno da neće biti ništa od toga. Iz HRC-a su poručili kako su potpisali novi ugovor koji ih međusobno veže do kraja 2018.

Pedrosa je od samog početka karijere, odnosno pradavne 2001. godine, vezan uz Hondu. Osvojio je jednu titulu u klasi 125 i dvije u klasi 250, a nakon toga su zajedno došli do 28 Grand Prix pobjeda. No, imajući u vidu da je član tvorničke momčadi Repsol Honda još od 2006. godine, a da im u međuvremenu nije donio nijedan naslov prvaka, moglo bi se činiti čudno što su, umjesto da posegnu za nekim mlađim talentom, odlučili još jednom produžiti suradnju.

Za takav razvoj događaja je vrlo vjerojatno zaslužan i Marquez, kojem pristojan Pedrosa savršeno odgovara kao timski kolega. Što će reći da ne ugrožava njegov primat. Kad smo već kod toga, spomenimo da Marquez još uvijek nije službeno potpisao novi ugovor s Hondom, no realno gledajući nekih drugih opcija ni nema.

S druge strane, Pedrosino potpisivanje ugovora s Hondom je vjerojatno dodatna potvrda toga da će Maverick Vinales, nakon dugog premišljanja, ipak priječi iz Suzukija u Yamahu. Osim ako se još jednom predomisli. U svakom slučaju, u nekoliko idućih dana bi trebala biti objavljena i njegova odluka te će tako biti popunjena jedan od posljednjih i najvećih misterija ovog neuobičajeno ranog i zanimljivog prijelaznog roka.

fbmp ytmp imp