Motosport

MotoGP: Dovizioso ostaje s Ducatijem do kraja 2018.

1 TIN4010

Iako je u početku trebao ostati Iannone, na kraju će Lorenza u Ducatiju dočekati Andrea Dovizioso.

U tvorničkoj momčadi Ducatija su dugo vagali odluku. Navodno su već imali spreman novi ugovor za Iannonea, ali su ga poderali nakon utrke u Argentini kada je ovaj srušio sebe i Doviziosa nadomak podija. U međuvremenu su potpisali ugovor s Lorenzom za iduće dvije sezone i bilo je sasvim jasno kako samo jedan Andrea može ostati u momčadi.

Na kraju su se odlučili za Doviziosa, koji je manje sklon ekscesnom ponašanju na stazi, a uz to ima i veće potencijale kad je u pitanju daljnji razvoj motocikla. Kako se i očekivalo, odluka je objavljena netom prije početka MotoGP vikenda u Mugellu, a novi ugovor vrijedi do kraja 2018. godine.

Dovizioso je tvornički vozač Ducatija od 2013. i uvelike je sudjelovao u razvoju Desmosedicija koji je sada na pragu toga da konačno postane i pobjednički stroj. Prije toga je bio tvornički vozač Honde, s kojom je 2010. ostvario i jedinu MotoGP pobjedu, a 2011. je završio kao 3. u ukupnom poretku. Između toga je proveo i jednu uspješnu sezonu na Tech 3 Yamahi, a s tvorničkim Ducatijem je stajao 8 puta na podiju, od čega je 5 puta bio drugi, ali im još nije uspio donijeti pobjedu. Od iduće sezone će taj imperativ pobjeđivanja ionako biti na leđima Lorenza.

Ostaje za vidjeti gdje će se skrasiti Andrea Iannone. Nakon dvije sezone na Pramac Ducatiju, pa dvije sezone na tvorničkom Ducatiju, Iannone je najbliži tome da završi u tvorničkoj momčadi Suzukija, što je vjerojatno i njemu na vrhu liste želja. No, zasigurno postaje i neke druge mogućnosti.

fbmp ytmp imp