Motosport

MotoGP: Marquez produžio ugovor s Hondom

Rossi Marquez Barcelona

Možda nije vijest da je Marquez produžio ugovor, ali jest da je popričao s Rossijem.

Ako i kasnimo s vijesti o tome da su Marquez i Honda i produžili suradnju do kraja 2018., onda je to zato jer to, zapravo, i nije vijest, posebno ne u kontekstu svega što se događalo na tragičnoj utrci u Barceloni. No, vjerojatno je baš to tužno ozračje pripomoglo tome da odmah po završetku MotoGP utrke pobjednik Rossi i drugoplasirani Marquez razmjene čestitke, što je nakon prošlogodišnjeg kontroverznog finala sezone bilo teško zamisliti.

Poslije toga su nakratko popričali na pobjedničkom podiju, a onda se sasvim raznježili na press konferenciji kada je Marc Marquez čak stisnuo Rossija za rame. Mirotvornim pristupom Rossi je malo umanjio štetu koja je nastala kada su on i Lorenzo oštro kritizirali prelazak na drugu konfiguraciju završnog dijela staze u Barceloni nakon pogibije Luisa Saloma. Uz to što je njihova reakcija, a posebno ona Lorenza, bila neumjesna, postavilo se pitanje zašto njih dvojica nisu sudjelovali na sastanku komisije za sigurnost na kojoj su prisutni vozači predložili to rješenje.

No, vratimo se Marquezu. Dakle, on će do kraja 2018. godine ostati u Repsol Hondi, zajedno sa svojim dosadašnjim kolegom Pedrosom, koji je nedavno također produžio ugovor. To znači da je Respol Honda jedina tvornička momčad koja i u budućem razdoblju ostaje u istom sastavu.

Kad su tvorničke momčadi u pitanju, ostalo je još samo jedno slobodno mjesto u Suzukiju i Apriliji. Očekuje se da će za Suzuki potpisati Alex Rins što bi onda njihovog trenutnog vozača Aleixa Espargaroa moglo gurnuti baš u redove Aprilije.

fbmp ytmp imp