Motosport

MotoGP: Aleix Espargaro potpisao za Apriliju

mgp8aleix espargaror12


Nakon što odradi otkazni rok sa Suzukijem, Aleix Espargaro će iduće dvije sezone voziti tvorničku Apriliju RS-GP.
Vidno razočaran odlukom Suzukija da za iduću sezonu angažiraju Iannonea i Rinsa, Aleix Espargaro nije dugo otezao s odlukom o nastavku karijere. Kao što se i očekivalo, na kraju sezone će zamijeniti sad već dokazano brzi GSX-RR za još uvijek „mladu i nerazvijenu“, ali perspektivnu Apriliju RS-GP. U sklopu utrke u Assenu to je i službeno potvrđeno, a od ranije se zna da će njegov mlađi brat Pol Espargaro od iduće godine biti vozač tvorničke momčadi KTM-a.

Inače, Aleix Espargaro je već bio dosta uspješan s Aprilijom. 2012. i 2013. godine je vozio Aprilijin ART motocikl s kojim je obje sezone bio najbolji vozač u CRT podkategoriji MotoGP prvenstva. Iduće sezone je s Forward Yamahom završio kao 7. ukupnom poretku, da bi 2015. postao vozač tvorničke momčadi Suzukija, odigravši pritom važnu ulogu u razvoju tog novog MotoGP motocikla u konkurentan stroj. Zbog toga je bio dosta javan i izravan u iskazivanju razočarenja odlukom Suzukija da ga ne zadrže u momčadi.

No, dok jednome ne svane, drugome ne smrkne, pa je tako transfer Aleixa Espargaroa dodatno zakomplicirao život aktualnim vozačima Aprilije. Naime, još se od prošle sezone zna da je drugo mjesto u tvorničkoj momčadi rezervirano za Sama Lowesa, koji se trenutno bori za naslov u Moto2 kategoriji, što znači da iduće godine neće biti mjesta ni za Bautistu ni za Bradla. Pritom je Bautista najbliži transferu na Aspar Ducati, dok bi Bradl mogao završiti u Superbike prvenstvu.

fbmp ytmp imp