Motosport

MotoGP: Zarco potpisao za Tech 3 Yamahu

MotoGP zarco

Još malo pa nestalo! Aktualni Moto2 prvak rezervirao je jedno od posljednjih poželjnih MotoGP sjedala za iduću sezonu.

Nešto se otegnulo raskidanje predugovora kojeg je Johann Zarco potpisao sa Suzukijem, a koji se na kraju ionako nije mogao materijalizirati, no uoči utrke u Sachsenringu su se očito stekli svi pravni uvjeti da se i službeno objavi kako aktualni Moto2 prvak iduće godine prelazi u MotoGP i to redovima ponajbolje privatne momčadi Tech 3 Yamaha.

Tako će, prvi put od 2007. godine i Sebastaina Guintolija, jedina francuska MotoGP momčad, u svojim redovima imati i francuskog vozača. S druge strane garaže biti će Nijemac Folger koji se trenutno također natječe u Moto2 konkurenciji.

Nakon što su se popunila mjesta u svim tvorničkim momčadima, počela su se brzo rješavati i kadrovska pitanju u privatnim momčadima, a Zarco je uhvatio možda i najatraktivnije preostalo sjedalo. U Pramac Ducatiju, drugoj snažnoj privatnoj momčadi, trebali bi ostati Redding i Petrucci, dok je Crutchlow produžio ugovor s momčadi LCR. Tako ostaje još potvrditi vozačku postavu za momčadi Marc VDS Honda, Aspar Ducati i Avintia Ducati.

fbmp ytmp imp