Motosport

MotoGP: Predstavljen KTM RC16

KTM RC16 2016 uvodna

Na domaćoj utrci, KTM je predstavio motocikl s kojim krajem ove sezone ulazi u MotoGP prvenstvo.

Austrijska utrka, austrijski proizvođač, austrijski sponzor. KTM je u sklopu utrke za VN Austrije na Red Bull Ringu i službeno predstavio svoj MotoGP motocikl RC16, koji je, očekivano, zaogrnut u grafike Red Bulla.

Motocikl je praktično u potpunosti razvio KTM i njegova podružnica WP, pa će tako RC16 biti jedinstven po rešetkastom čeličnom okviru i WP ovjesu. V4 pogonski agregat službeno razvija više od 250 KS, no već su se ranije razbacivali i s brojkom od 270 KS.

Inače, na istoj stazi je prije nekoliko tjedana RC16 imao i prvo sučeljavanje s konkurencijom na zajedničkim testiranjima, kada su KTM-ovi testni vozači očekivano završili na kraju poretka, no Mika Kallio je pritom zaostajao manje od dvije sekunde za najbržim Ducatijama. To je relativno mali deficit u ovoj fazi razvoja, no Red Bull Ring je i dosta specifična staza tako da ćemo nešto realnije stanje stvari vidjeti na zadnjoj utrci ove sezone u Valenciji, kada će RC16, u rukama Mike Kallia, imati u svoju natjecateljsku premijeru.

Uz Kallia, među testne vozače KTM se ubrajaju i bivši MotoGP vozači Alex Hofmann i Randy de Puniet, a onda i Karel Abraham te Tom Luthi, no od svih njih samo će Luthi iduće godine braniti boje KTM-a, a i on u klasi Moto2. Naime, KTM paralelno razvija i Moto2 motocikl s kojim će debitirati iduće sezone i tako biti jedini proizvođač koji se natječe u sve tri kategorije.

Kao što je već od ranije poznato, u MotoGP-u će za KTM nastupati Bradley Smith i Pol Espargaro, koji su trenutno kolege u Tech 3 Yamahi. Dodatne fotografije KTM-a RC16 pogledajte u donjoj galeriji. 

 

 

fbmp ytmp imp