Novosti

Novitet: KTM 1290 Super Duke R Special Edition

1290 SDR Special Edition

Nekima ni previše nije dosta. Za njih je KTM pripremio posebno izdanje Super Dukea R, koje donosi smanjenje težine i poboljšanje performansi

Brutalno dobar 1290 Super Duke R više nije novost, ali je još uvijek u samom vrhu ponude super-nakeda. Kako bi ga dodatno potvrdili taj njegov status, u KTM-u su za 2016. pripremili Special Edition model, koji je samo privremeno u ponudi, a nastao je dodavanjem elemenata iz KTM-ove PowerParts kolekcije.

Najupečatljivija i najvrednija novost je ugradnja Akrapovičevog titanskog ispušnog topa, kojim nije samo olakšano disanje i poboljšan zvuk, nego je ušteđeno i 1,5 kg. Time bi trebale biti neznatno poboljšano sveukupne performanse, uključujući i kočenje, koje bi trebalo biti još žešće i na ime ugradnje nazubljenih diskova. Isto tako, tu su i novi trokuti izrađeni iz jednog komada aluminija, zahvaljujući čemu je povećana čvrstoća prednje vilice.

Iz jednog komada aluminija izrađene su i poluge kočnice i spojke, koje se mogu podešavati, a uz to se i preklapaju što smanjuje šanse da dođe do njihova loma prilikom eventualnog pada. Tu je i raznorazni drugi sitni inventar od aluminija i karbona, ali i posebno dvodijelno sjedalo koje bi trebalo osigurati bolji kontakt vozača s motociklom, a istovremeno i poboljšati udobnost.

Za Special Edition se traži 145.400 kn, a istovremeno se, bez obzira na Akrapovičev ispušni sustav, (barem službeno) deklarira identičnih 172 KS kao i za „običan“ model. To je za 8 KS manje nego na prošlogodišnjem Super Dukeu, kao rezultat udovoljavanja Euro4 normama.

fbmp ytmp imp