Novosti

Koncept: Honda Africa Twin Adventure Sports Concept

67851 Africa Twin Adventure Sports Concept uvodna

Test Africe Twin pročitajte u Moto Pulsu, a ovdje vam predstavljamo novi Hondin koncept koji djeluje spreman za proizvodnju.

Možda su predugo odugovlačili, no Honda je definitivno pogodila zlatnu žilu s novom Africom Twin. Na nekim je tržištima po prodaji preskočila neprikosnoveni BMW R 1200 GS, a najnovija verzija Adventure Sports Concept pokazuje kako ne misle spavati na lovorikama.

Iako već i serijska Africa Twin spada u ugroženu kategoriju istinskih putnih endura, dakle, onih koji se mogu uhvatiti u koštac s terenom, ovaj koncept predstavljen na Osaka Motorcycle Showu najavljuje neku buduću avanturističku verziju, na tragu Yamahe XTZ 1200Z Super Ténéré Worldcrosser ili pak KTM-a 1190 Adventure R.

Tehnički podaci ostaju nepoznati, no osnova je ionako preuzeta od serijskog modela, dok su glavne promjene lako vidljive oku. Tako je sjedalo izvedeno iz jednog komada, a elegantniji stražnji kraj završava s visoko podignutim Termignoni ispušni sustavom i cjevastim nosačem prtljage. Tu je i bitno masivniji štitnik pogonskog agregata, kao i terenske gume s čepovima, dok HRC kombinacija boja te izostanak retrovizora i pokazivača smjer podebljavaju dojam pravog reli motocikla i vraćaju nas korijenima prve generacije Africe Twin.

Za nadati se da nije daleko dan kada će ova priča prerasti stadij koncepta, a do onda možete skratiti vrijeme čitanjem testa serijske Africe Twin, kojeg vam donosimo u idućem 152. broju Moto Pulsa.

67849 Africa Twin Adventure Sports Concept

fbmp ytmp imp