Novosti

Špijunska fotografija: KTM 390 Duke za 2017?

2017KTM Duke 390

Nema više nježnosti? Ovakvo bitno agresivnije lice dobro bi pristajalo popularnom KTM-u 390 Duke.

Ako bi tražili glavnu zamjerku aktualnom modelu 390 Duke, onda bi je pronašli u previše nježnom dizajnu, koji ne samo da nije na tragu ostalih KTM-ovih uradaka, nego ni ne odražava stvarni karakter tog motocikla kao jednog od najzabavnijih i najagresivnijih nakeda u A2 kategoriji. Čini se da će model za 2017. ispraviti tu vizualnu nepravdu.

Jasno, uvijek treba imati rezerve prema mobitelom uhvaćenoj fotografiji napola sastavljenog motocikla, no nekoliko je razloga zašto mislimo kako je doista riječ o modelu za 2017. Kao prvo, taj motocikl se (već) sastavlja u Indiji, gdje su mjere sigurnosti ipak bitno manje nego u centrali u Austriji. Kao drugo, ovakvo vertikalno podijeljeno svjetlo je na tragu špijunski fotografija redizajniranog modela Super Duke R, a isto vrijedi i za bitno oštrije oplate spremnika goriva. Kao treće, 390 Duke je već dovoljno dugo na tržištu da zaslužuje redizajn, utoliko više što za iduću sezonu ionako moraju revidirati i tehniku kako bi se zadovoljile Euro4 norme.

Dakle, poprilično smo sigurni da bi ovo mogao biti novi „mali“ Duke, ostaje za vidjeti hoće li ga predstaviti već na sajmu u Kölnu ili tek u Milanu. U KTM-u svakako imaju slatke brige oko toga kako rasporediti sve te premijere budući se očekuje da će za 2017. redizajnirati skoro sve cestovne modele, a vjerojatno i predstaviti i potpuno novu paletu motocikala pokretanih rednim dvocilindrašem srednje zapremine.

fbmp ytmp imp