Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N122/Aprilia-Day/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N122/Aprilia-Day/Gallery

Motosport

Aprilia Day i 3. Aprilia Spyke Vemar kup na Grobniku

Aprilia-DayXX

U sklopu 40. Motohappeninga koji se održao na Grobniku od 9. do 11. rujna 2011. godine, u subotu 10. rujna održao se Aprilia Day uz tradicionalni Aprilia – Spyke – Vemar kup.

Svim vlasnicima Aprilia motocikala koji se došli na ovaj Motohappening Aprilia i PIAGGIO-HRVATSKA je poklonila besplatnu rekreativnu vožnju na natjecateljskoj stazi, dok natjecatelji Aprilia – Spyke – Vemar kupa su imali priliku osvojiti Vemar Eclipse racing kacigu koju po pravilima ASV kupa dobivaju natjecatelji plasirani na prva tri mjesta u ukupnom poretku 1. i 2. utrci kupa, u dvije klase; Aprilia klasa, te Spyke Vemar klasa.

Na posljednju utrku 3. ASV kupa prijavilo se 30 sudionika, većinom amatera s odličnim vremenima sa treninga i to 18 vozača za klasu Aprilia i 12 vozača klase Spyke Vemar.

Zbog pada i spektakularnog sudara nekolicine vozača u prošloj utrci (sreća bez većih posljedica po vozače i motocikle) , vozačima je bilo napomenuto da malo smire tenzije po cijeni lošijeg vremena po krugu.

Možemo mi napominjati što god i koliko god želimo, ali kad trka krene, nema kompromisa.

Odmah na startu odvojila se grupa Jelović, Manuel Matanović, Gorički s vremenima po krugu 1:34-35, za njima dvojac Luka Kajunić,Dominik Žele s vremenom 1:37, te petorka Čepon, Jeršin, Oreški na Aprilijama, te Blaž Holc i Mate Divić Bobo, svi s vremenima oko 1:38 po krugu.

Njihovi fenomenalni ulasci u jedinicu, svi skupa jedan na drugome, njih pet asova, bili su toliko spektakularni, da su gledaoci, pogotovo oni na Brdu, zaista uživali u ovim dvobojima punim adrenalina. Poželimo da ove trke imaju krug, dva više.

Još su nas dojmili Luka Žudić iz Pule na Aprilia SXV-u s vremenom 1:43 i izdušenom gumom već u trećem krugu, te naš dragi prijatelj iz Zadra, Robert Smolić na Aprilia Dorsoduro s vremenom 1:49.

Na kraju, u Aprilia kupu kacige su odnijeli prijatelji iz Slovenije Janez Jeršin s RSV1000 i Drago Čepon sa Tuonom V4, te Zlatko Matanović s Aprilijom RSV4.
U Spyke Vemar kupu glavne nagrade su dobili Frano Jelović, Matija Gorički i Dominik Žele.

Vidimo se dogodine na 41. MH

{gallery}NOVOSTI/N122/Aprilia-Day/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp