Motosport

Šipek pao, Leljak slavio u Zelenoj dolini

OPH-Zelena-DolinaXX

Treća runda otvorenog Prvenstva Hrvatske u motokrosu održana je na stazi u Zelenoj dolini, kod Hrvatskog Čuntića, nedaleko Petrinje. Vrijeme je bilo promjenljivo, kao i sreća za vozače na stazi. Bilo je ugodnih, ali i neugodnih iznenađenja.

Neugodno je svakako pad Nenada Šipeka (Yamaha) u drugoj utrci, nakon što je u prvoj uvjerljivo pobijedio u zajedničkoj utrci najjačih kategorija MX Open i MX2. Nakon pada, legendarni „Leteći Zagorec“ ozlijedio se i odustao, te ostao bez bodova.

Iskusni Marko Leljak (KTM) iskoristio je to na najbolji način. U prvoj utrci bio je odmah iza Šipeka, a uvjerljivo je vodio u drugoj vožnji, do pred kraj kad ga je usporio defekt gume i pretekao ga je borbeni Matej Jaroš (Kawasaki), dvostruki pobjednik MX2 konkurencije.

Tako je Marko Leljak slavio u MX Open, ispred najugodnijeg iznenađenja priredbe, domaćeg vozača Marija Barića, te Danijela Božića, Igora Ermakore, Jurice Marovića, Antonija Kossija, Danka Braima, Alena Mikulića, Nenada Šipeka, Marija Glajha, Dragutina Marovića st. I Ivana Vitulića.

U MX2 konkurenciji, u obje utrke Matej Jaroš bio je najbrži, dok je u borbi za drugo mjesto Hrvoje Karas bio uspješniji zbog boljeg rezultata u drugoj vožnji od mladog, 15-godišnjeg Luke Križnika (oba Yamaha). Slijedili su; Karlo Lešković, Mihael Kelnarić, Bruno Porobić, Paolo Bezuh, Kristijan Blažević, Petar Kundid i Tomislav Hrdelja.

U MX 85 kategoriji, slavio je zasluženo Matija Kelava, u obje utrke ispred borbenog Luke Crnkovića (oba KTM). Treći je bio Martin Kaić, također bolji u drugoj vožnji od Edina Halilovića, a slijedili su; Matija Boltužić, Raul Žgomba. Đana Čano i Lovro Drešar.

U juniorskoj MX 65 konkurenciji, najbrži je bio Nikola Hranić (KTM), u obje vožnje ispred Mihaela Goleca. Slijedili su Kristijan Jakopec, Dominik Piskor i Borna Pavičić.

Među najmlađima, u MX 50, ponovno je u obje utrke pobijedila srčana i ambiciozna djevojčica Mia Ribić (KTM), ispred Tomislava Kakše, Patrika Ujčića, Jelene Kundid, Tomislava Vrbnjaka i Emole Šamu.

U natjecanju veterana očekivano je trijumfirao Ivica Hukman, ispred Dominica i Sashe Tešića, a slijedili su; Krešimir Besednik, Marino Banković, Igor Spehnjak, Dalibor Horvat i Mario Klanjčić.

U B – ligi, u Open kategoriji najbolji je bio Janko Martinac, ispred Darija Ivanuša i Matije Župetića. Slijedili su; Danijel Šaina, Renato Sokolović, Duško Banda, Igor Drešar, Ivica Jakopec, Ivan Radočaj, Igor Mraz, Dražen Rade, Claudio Vulje, Dejan Premužić, Rajko Beč, Igor Kovačić, Antonio Rajković, Ivan Miler i Davor Močilar.

U B – 250 slavio je Josip Pavlečić, ispred Ivana Vrbančića i Antuna Mrazovića. Slijedili su; Josip Horvat, Marko Starić, Enio Petković, sestre Banković; Monica, pa Martina, Filip Kučko, Roberto Šimunović i Viktor Požar.

Djevojke su pridodane B – 250 konkurenciji. Naime, samo su dvije u konkurenciji i nedostaje im najmanje jedna za službeno bodovanje žena u Kupu HMS-a.

fbmp ytmp imp