Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Dakar-foto/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Dakar-foto/Gallery

Motosport

Dakar 2013: Najljepša fotografija

slikaXX
Nakon što su slegli dojmovi i prašina s relija Dakar, ostaju samo sjećanja. I odlične fotografije

Iako će ponovo svu slavu pokupiti Cyril Despres, rally Dakar svake godine iznjedri nekoliko pobjednika u različitim podkategorijama, a među njima je i „civilna“ Emilie Poucan nagrada za najbolju fotografiju. Četveročlani žiri (u kojem je bio i Luc Aphand, nekad najbrži skijaš, a kasnije i uspješni Dakar natjecatelj) odlučio je kako je najbolji u toj umjetničkoj „klasi“ Frédéric Le Floc'h, profesionalni fotograf DDPI agencije.

Le Floc'h je još u Peruu, na etapi između Arequipae i Arice, uhvatio Oliviera Paina i njegovu Yamahu u borbi s dubokim pijeskom. U trenutku nastanke atraktivne fotografije, Pain je
bio u ukupnom vodstvu, a u izravnoj borbi za pobjedu je ostao sve do najduže 9. etape, na kojoj je odradio nekoliko padova, oštetio motocikl i zaradio šavove na podlaktici. Svejedno je nastavio natjecanje i na kraju završio kao 6., s nešto više od jednog sata zaostatka za pobjednikom Despresom.

Da ne bi sve stalo samo na tome, izabrali smo još neke atraktivne fotografije „u letu“, po jednu za svaku od četiri najznačajnije tvorničke momčadi na ovogodišnjem reliju.

{gallery}NOVOSTI/N134/Dakar-foto/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp