Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/Portimao/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/Portimao/Gallery

Motosport

SBK: Šareni Portimao

slikaXX

Pobjede su odnijeli Melandri i Laverty, ali je samo vodeći Guintoli uspio 2 puta stajati na podiju

Gundulićev stih „tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje“ itekako je vrijedio u slučaju Superbike utrke u Portimao. Jer tko nije imao sreće u prvoj utrci imao ju je u drugoj, ali vrijedilo je i obrnuto. Kao ukupni pobjednik je izašao Guintoli, koji je u prvom utrci izgubio za treptaj oka, a i u drugoj je završio kao drugi, ali je zahvaljujući problemima svojih glavnih konkurenata uspio ozbiljno podebljati vodstvo u ukupnom poretku.

Startavši s Kawasakijem petu utrku zaredom s prve pozicije, Sykes se ubrzo našao pod pritiskom Lavertyja, no vozač Aprilije je morao odustati negdje na pola puta, u trenutku dok je bio u vodstvu. Sykes je u završnici utrke malo posustao tako da se pitanje pobjednika imalo riješiti između Melandrija na BMW-u i Guintolija na Apriliji. Iako je Guintoli puno brže izašao iz zadnjeg zavoja, ciljna crta je bila preblizu tako da je slavio Melandri sa samo 7 stotinki prednosti. Iza Sykesa koji je završio kao 3., Leon Camier je osvajanjem 4. mjesta ostvario najbolji rezultat sezone za sebe i Suzuki, dok je poredak prve petorice zaključio Baz na Kawasakiju.

Od spomenute petorke, samo Guintoli i Baz nisu imali problema u drugoj utrci. Sykes je pao prije nego je utrka uopće počela i oštetio svoj Kawasaki, a i ako je na kraju uspio startati iz boksa, morao se vratiti u garažu na daljnje popravke, tako da je utrku završio sa 7 krugova zaostatka uz slabu utjehu da je pritom odvozio najbrži krug. S druge strane, Melandri je odlično krenuo u utrku, ali je imao Pirellijevu gumu s greškom tako da je na kraju završio kao tek 12. Istovremeno, Camier je nakon prethodnog osvajanja odličnog 4. mjesta morao odustati zbog kvara na Suzukiju.

U takvom su se razvoju događaja u borbi za pobjedu našli Laverty na Apriliji i Rea na Hondi, dakle dvojica vozača koji su u prvoj utrci odustali zbog tehničkih problema. Laverty je ovaj put izdržao do kraja i odnio pobjedu, dok se ispred Reae uspio progurati Guintoli i tako ponovo završiti kao drugi. Baz je napredovao za jednu poziciju i završio kao 4. malo ispred Daviesa, ali i Chece koji je osvajanjem 6. mjesta konačno doveo Ducati Panigale do pristojnog rezultata.

Supersport utrka je ponudila borbu četvorice vozača do samog kraja. Sofuoglu i Foret iz momčadi Kawasakija, Lowes na Yamahi i Michael van der Mark na Hondi izmjenjivali su pozicije tijekom cijele utrke da bi na kraju pretjecanjem Foreta u zadnjem krugu Lowes došao do četvrte uzastopne pobjede i podebljanja vodstva u ukupnom poretku. Sa manje od pola sekunde zaostatka za pobjednikom Foret i Sofuoglu su prošli ciljem kao drugi i treći, dok je četvrto mjesto pripalo VD Marku.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike
1. Guintoli – Aprilia – 213 bodova
2. Sykes – Kawasaki – 185
3. Laverty – Aprilia – 174
4. Melandri – BMW – 156
5. Davies – BMW – 133

Superport
1. Lowes – Yamaha – 120 bodova
2. Sofuoglu – Kawasaki- 81
3. Foret – Kawasaki – 81
4. VD Mark – Honda – 62
5. Zanetti – Honda - 55

{gallery}NOVOSTI/N136/Portimao/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp