Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/MotoGPBarcelona/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/MotoGPBarcelona/Gallery

Motosport

MotoGP: Procesija u Barceloni


slikaXX
Poredak prve trojice nije se mijenjao od prvog zavoja do kraja utrke. Na veselje Lorenza

Bila je to rijetko dosadna utrka, barem što se tiče borbe za pobjedničko postolje. Startajući s treće pozicije, Lorenzo je već do prvog zavoja pretekao Pedrosu i Crutchlowa i nastavio voditi do samog kraja. Niti u jednom trenutku nije ozbiljnije pobjegao Pedrosi i Marquezu, ali se isto tako nije našao ni pod ozbiljnom prijetnjom da izgubi vodstvo.

Najuzbudljiviji trenutak dogodio se 2 kruga prije kraja kada je Marquez malo preambiciozno napao timskog kolegu Pedrosu, pri čemu je na trenutak zablokirao prednji kotač i umalo obojicu izbacio iz igre. Do kraja utrke se više nije našao u prilici za izravni napad te je tako završio kao treći, samo 6 stotinki iza Pedrose i manje od dvije sekunde iza pobjednika Lorenza. Iako je to bila druga pobjeda Lorenza u nizu, još uvijek kasni 7 bodova za vodećim Pedrosom, s time da njih dvojica sad već nešto ozbiljnije bježe Marquezu.

Rossi ponovo nije briljirao. Startajući sa 7. mjesta odmah se probio na 5. poziciju i već je u prvom krugu pukom srećom izbjegao da ga posrnuli Bautista ponovo ne izbaci iz igre, kao što je to učinilo u Mugellu. Nakon toga je Rossi malo zapeo iza Crutchlowa, koji se pokušavao grčevito držati prve trojice sve dok nije zakačio rubnik i pao. Naslijedivši 4. mjesto, Rossi je izgubio kontakt s vodećima i na kraju završio s nepunih 6 sekundi zaostatka za timskim kolegom Lorenzom.

Peta pozicija je pripala Bradlu na LCR Hondi, što bi bio dobar rezultat da nije skupio skoro pola minuta zaostatka za pobjednikom, a činjenicu da su pali Bautista, Crutchlow, Hayden i Iannone dobro je iskoristio i Bradley Smith, koji je osvajanjem 6. mjesta ostvario najbolji rezultat svoje kratke MotoGP karijere. Pritom je u izravnoj borbi skinuo skalp Doviziosu, tvorničkom vozaču Ducatija, dok je 8. mjesto pripalo Espargarou, ponovo najboljem vozaču u CRT konkurenciji. Samo 5 sekundi iza njega ciljem je prošao Edwards na FTR Kawasakiju, koji je tako odvozio najuvjerljiviju utrku u protekle dvije sezone.

I dok je Aleix Espargaro s ART Aprilijom nastavio dominaciju u među CRT-ovima, njegov brat Pol Espargaro je nakon poduže pauze sa svojim Kalexom došao do Moto2 pobjede. Do zadnjeg metra se borio s nasrtljivim timskim kolegom Rabatom, dok se Luthi nešto ranije pomirio s osvajanjem trećeg mjesta, što je njegov najbolji rezultat od kad se na zimskim testiranjima teško ozlijedio. Nakon dvije uzastopne pobjede, Redding ovaj put nije mogao parirati najboljima te je igrom na sigurno osvojio 4. mjesto, što je bilo dovoljno da u ukupnom poretku Espargaroa i Rabata zadrži na pristojnoj distanci.

U tradicionalno neizvjesnoj Moto3 utrci prva trojica su prošli ciljem u razmaku od samo 6 desetinki sekunde. Među njima je najbrži bio Salom ispred Rinsa i Vinalesa, dok je Alex Marquez završio kao 4. ispred Vazqueza i Oliveire,koji su s Mahindrama barem malo umanjili dominaciju KTM-a.

TRENUTNI POREDAK:

MotoGP
1. Pedrosa – Honda – 123 boda
2. Lorenzo – Yamaha – 116
3. Marquez – Honda – 93
4. Crutchlow – Yamaha – 71
5. Rossi – Yamaha – 60

Moto2
1. Redding – Kalex – 114 bodova
2. Esparagaro – Kalex – 79
3. Rabat – Kalex – 75
4. Kallio – Kalex – 65
5. Aegerter – Suter – 61

Moto3
1. Salom – KTM – 127 bodova
2. Vinales – KTM – 122
3. Rins – KTM – 101
4. Folger – Kalex KTM – 63
5. Marquez – KTM - 48

{gallery}NOVOSTI/N136/MotoGPBarcelona/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp