Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/Lorenzo/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/Lorenzo/Gallery

Motosport

MotoGP: Lorenzo se ozlijedio (ažurirano)



slikaXX

Padom pri više od 200 km/h Lorenzo je slomio ključnu kost i doveo u pitanje obranu naslova prvaka

Lorenzo je na kišnom treningu u Assenu četvrtak pao u vrlo brzom desnom zavoju i slomio lijevu ključnu kost. Nakon što je zadržan na dodatnim pregledima da se vidi nije li padom pri brzini većoj od 200 km/h zadobio i neke opasnije ozlijede, tijekom noći je podvrgnut operaciji. Začudo, u Assenu nije bilo slobodne operacijske dvorane, tako da je odletio u Španjolsku gdje mu je smrskana kost spojena pločicom od titana s 8 vijaka.

To znači da će Lorenzo sasvim sigurno propustiti subotnju utrku, a iako će nakon toga za vodećim Pedrosom zaostajati maksimalno 32 boda, što je još uvijek dostižno, veliko je pitanje kad će se vratiti i u kakvom stanju. Ozljeda je stigla u dosta nezgodnom trenutku, budući su nakon dvotjedne pauze na redu uzastopne i naporne utrke u Sachsenringu i Laguna Seci, a tek nakon toga slijedi jednomjesečna ljetna stanka.

DODATAK: 

U petak je, na slick gumama i stazi koja se tek počela sušiti, teško pao i Marc Marquez. Slomio je mali prst na desnoj ruci i jedan od prstiju na lijevoj nozi, ali bi se svejedno trebao pojaviti na kvalifikacijama. Lorenzo se u međuvremenu vratio u Assen, prošao liječnički pregled i dobio dozvolu sa nastup u subotnoj utrci.
{gallery}NOVOSTI/N136/Lorenzo/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp