Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/SBKImola/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/SBKImola/Gallery

Motosport

SBK: Trostruka pobjeda Kawasakija


slikaXX
Između dvije pobjede Sykesa i preuzimanja vodstva u Superbikeu, slavio je i Sofuoglu u Supersportu

Bio je to „jako dobar posao u Italiji“ za Kawasaki. Nova dvostruka pobjeda Sykesa vinula ga je u vodstvo u ukupnom poretku, dok je Sofuoglu pobjedom u Supersportu barem malo oživio šanse za obranu naslova. Istovremeno je i u klasi Superstock 600 podij bio potpunosti okupiran vozačima Kawasakija, tako da su „zeleni“ jedini poraz tijekom cijelog vikenda u Imoli ubilježili u klasi Superstock 1000 gdje je slavio Barrier s BMW-om.

Sykes nije baš najbolje krenuo s prve startne pozicije, ali se je relativno lako probio sasvim naprijed i više se nije osvrtao na putu do još jedne uvjerljive pobjede u svom stilu. Drugo mjesto je s više od 7 sekundi zaostatka pripalo Giuglianou na „privatnoj“ Apriliji, dok je Laverty na „tvorničkoj“ Apriliji u borbi za 3. mjesto bio nadmoćniji od Melandrija na BMW-u. Guintoli je odustao već u 6. krugu nakon što je njegova Aprilia počela slati dimne signale, tako da se njegova prednost u odnosu na Sykesa istopila na samo 3 boda.

Ako je u prvoj utrci i krenuo na lijevu nogu, Sykes je u drugom pokušaju djelovao još uvjerljivije. Vodio je od početka do kraja i prošao ciljem s 5 sekundi prije Reae, koji je osvajanjem 2. mjesta stavio melem na ranu, nakon što je u prvoj utrci prvo nakratko izletio sa staze, a onda i pao. Guintoli je ovaj put osvojio 3. mjesto, ali i izgubio vodstvo u ukupnom poretku, dok je Melandri nakon bespoštedne borbe uspio pobijediti timskog kolegu Daviesa.

Utrka klase Supersport je prekinuta zbog ulja na stazi, a u drugom je skraćenom dijelu Sofuoglu vodio od početka do kraja. Istovremeno, Lowes se nakon problematičnog starta uporno probijao prema naprijed i tek je u posljednjoj šikani prošao i timskog kolegu Leonova, za kojeg je veliki uspjeh već i to što je završio na najnižoj stepenici podija. Takvim razvojem situacije Sofuoglu je uspio mali smanjiti zaostatak, no Lowes još uvijek ima ozbiljnu bodovnu prednost.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike
1. Sykes – Kawasaki – 235 bodova
2. Guintoli – Aprilia – 229
3. Laverty- Aprilia – 190
4. Melandri – BMW – 182
5. Davies – BMW – 154

Supersport
1. Lowes – Yamaha – 140 bodova
2. Sofuoglu – Kawasaki – 106
3. Foret – Kawasaki – 85
4. VD Mark – Honda – 73
5. Zanetti – Honda – 68

{gallery}NOVOSTI/N136/SBKImola/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp