Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/Sachsenring/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/Sachsenring/Gallery

Motosport

MotoGP: Marquez pobijedio i preuzeo vodstvo


slikaXX


S Lorenzom i Pedrosom u bolesničkim krevetima, Marquez se pobjedom u Sachsenringu vratio na vrh

Sve je počelo još u petak, kada je Lorenzo poletio zrakom i svinuo pločicu od titana koja mu je na lijevu ključnu kost ugrađena dva tjedna ranije, što je tražilo još jednu operaciju. U subotu se još više vinuo u zrak njegov glavni konkurent Pedrosa, koji je također ozlijedio lijevu ključnu kost. Iako se radilo „samo“ o napuknuću te je dobio dozvolu za nastup u utrci, Pedrosa je osjetio mučninu i vrtoglavicu tako da se nije pojavio na startu, propustivši drugu uzastopnu priliku da pobjegne Lorenzu.

No to je istovremeno bila i prilika za Marqueza da se vrati na vrh poretka. Nakon lošeg starta i spuštanja na 4. mjesto, Marquez se probijao prema naprijed i do završetka 6. kruga je bio u vodstvu, koje je kontrolirano držao do samog kraja i pretvorio u pobjedu vrijednu tijesnog preuzimanja vodstva u ukupnom poretku. Slijedi utrka u Laguna Seci za tjedan dana, dakle na stazi na koju ne poznaje, no Marquez brzo uči i nije isključeno da tamo još malo podeblja bodovnu razliku. Dakako, mnogo toga ovisi o tome hoće li se tamo pojaviti Pedrosa, što se čini izvjesnim, ili Lorenzo, što se ne čini baš izglednim, ali nije ni sasvim odbačeno kao mogućnost.

Ritam Marquezove Repsol Honde je mogao pratiti samo Crutchlow na Tech 3 Yamahi. I Crutchlow je imao dva teška pada u petak, ali ga bolovi u različitim dijelovima tijela nisu spriječili da se pored Rossija dosta agresivno probije na drugo mjesto. Iako je praktično mogao namirisati prvu pobjedu, Crutchlow nije mogao ozbiljnije zaprijetiti Marquezu te je sa 1,5 sekundi zaostatka došao do vrijednih 20 bodova za još jedno drugo mjesto.

Rossi je s osvojenim 3. mjestom prebacio prag od 100 bodova i počeo pričati o mogućem uključivanju i u borbu za naslov, no za takvo što bi morao pokazati bitno bolju formu. Nakon pobjede u Assenu, treće mjesto u Sachsenringu ne djeluje loše, no treba uzeti u obzir da na utrci nije bilo Pedrose ni Lorenza i da je Rossi na kraju završio sa skoro 10 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Bradl je pred domaćom publikom završio kao 4. i tako ponovio najbolji rezultat MotoGP karijere, dok je Bautista s drugom privatnom Hondom završio kao peti. Tek se nakon Smitha na 6. mjestu poredala i flota Ducatija među koje se umiješao i ponovo odličan Aleix Espargaro, koji je s CRT Aprilijom došao do bodova za 8. mjesto

U klasi Moto2 je svoju prvu pobjedu odnio Jordi Torres. Na otprilike dvije trećine utrke Torres je obišao Pola Espargaroa i više se nije osvrtao, da bi u zadnjem krugu Espargaroa nadmudrio i Corsi te se probio na 2. mjesto. Iako je završio kao 3., Espargaro je imao osjetno bolji dan od svog jedinog konkurenta Reddinga, koji je završio kao 7., pa se tako razmak između njih dvojica smanjio na 23 boda.

U Moto3 konkurenciji se ponovo sve svelo na trojicu vozača koji cijele sezone okupiraju podij. Ovaj put su ih dijelile samo 248 tisućinke sekunde, a pretjecanjem u posljednjem krugu pobjedu je osigurao Rins ispred Saloma i Vinalesa, sva trojica na KTM motociklima, dok se Alex Marquez s još jednim KTM-om našao na 5. mjesto u sendviču između dvije Mahindre u rukama Oliveirae i Vazqueza.

TRENUTNI POREDAK:

MotoGP:

1. Marquez – Honda – 138 bodova
2. Pedrosa – Honda – 136
3. Lorenzo – Yamaha – 127
4. Crutchlow - Yamaha – 107
5. Rossi – Yamaha – 101

Moto2
1. Redding – Kalex – 143 boda
2. P. Espargaro – Kalex – 120
3. Rabat – Kalex – 88
4. Aegerter – Suter – 83
5. Kallio – Kalex – 81

Moto3
1. Salom – KTM – 172 boda
2. Vinales – KTM – 158
3. Rins – KTM – 142
4. Folger – Kalex KTM – 81
5. A. Marquez – KTM – 70

{gallery}NOVOSTI/N136/Sachsenring/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp