Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/LagunaSeca/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/LagunaSeca/Gallery

Motosport

MotoGP: Marquez i dalje obara rekorde



slikaXX


Marquez je pobijedio u Laguna Seci i usput pretekao Rossija u famoznom zavoju „corkscrew“

Marquez ne prestaje nizati rekorde. Nakon što je slavljem u Laguna Seci postao najmlađi vozač koji je u kraljevskoj klasi slavio u dvije uzastopne utrke, sada mu doista još preostaje samo to da postane i najmlađi svjetski prvak. Uspjeh u Laguna Seci je to dojmljiviji ako znamo da je to bio Marquezov prvi službeni nastup na toj stazi, budući slabije klase ne gostuju u Kaliforniji.

Marquezov start nije bio idealan, ali je ubrzo sve krenulo na bolje i kulminiralo pretjecanjem Rossija u legendarnom zavoju „corkscrew“. Nakon toga mu je preostalo još samo nadmudriti Bradla, koji u subotu osvojio svoj prvi „pole position“, a onda na samoj utrci osvajanjem 2. mjesta ostvario najbolji rezultat dosadašnje MotoGP karijere. Kraj tako raspoloženih golobradih jurišnika, Rossi nije mogao bolje od trećeg mjesta, a i njega je na kraju jedva obranio od Butiste, koji je ciljem prošao samo desetinku kasnije.

Posebno je bilo zanimljivo vidjeti kako će utrku završiti Pedrosa s napuknutom i Lorenzo s dva puta slomljenom ključnom kosti. Na kraju je Pedrosa osvajanjem 5. mjesta neznatno pobjegao Lorenzu, koji je završio kao 6., no obojica su uspjela junački kontrolirati štetu u odnosu na Marqueza. Sada im preostaju tri tjedna oporavka do utrke u Indianapolisu. Moglo bi još biti jako zanimljivo.

Trenutni poredak:

MotoGP

1. Marquez – Honda – 163 boda
2. Pedrosa – Honda – 147
3. Lorenzo – Yamaha – 137
4. Rossi – Yamaha – 117
5. Crutchlow – Yamaha - 116


{gallery}NOVOSTI/N136/LagunaSeca/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp