Motosport

MotoGP: Stoner testira i demantira

slikaXX
Stoner je testirao Hondu RC213V i demantirao svaku mogućnost da se privremeno vrati MotoGP utrkama

Iako je prvi od dva predviđena dana testiranja padala kiša, Stoner je u japanskom Motegiju uspio odraditi pedesetak krugova s Hondom RC213V, aktualnom evolucijom motocikla s kojim je 2011. postao svjetski prvak. Mnogi su u tome vidjeli potvrdu špekulacija kako će s pozivnicom nastupiti u MotoGP utrci u „svom“ Phillip Islandu, a možda i samom Motegiju, no Casey Stoner je nakon testiranja nedvosmisleno odbio takvu mogućnost.

Realno gledajući, ni Hondi vjerojatno ne bi bilo od prevelikog interesa da Stoner nastupi na australskoj utrci. Istina, marketinški gledano bio bi to pun pogodak, no u situaciji kada su oba Hondina tvornička vozača u borbi za naslov doista im ne treba slobodan radikal poput Stonera, koji bi u Phillip Islandu jurišao isključivo na pobjedu i tako možda Pedrosi i/ili Marquezu otrgnuo ključne bodove na putu do titule svjetskog prvaka. Umjesto toga, Stoner će svoju potrebu za brzinom i dalje upražnjavati automobilskim utrkama, ali i povremenim testiranjima Hondinih MotoGP strojeva, pa bi se tako uskoro trebao uhvatiti u koštac s novim „production racer“ motociklom.

Rame uz rame Stoneru, u Motegiju je testirao i Randy de Puniet, koji je odabrao okvir na kojem će se nastaviti daljnji razvoj Suzukijeva MotoGP motocikla za 2015. Na istom mjestu i u isto vrijeme testiranje su obavili i japanski testni vozači Yamahe, dok bi Rossi i Lorenzo svoj dio posla trebali obaviti na stazi u Brnu.






fbmp ytmp imp