Motosport

Čak 14 naših "brzinaca" na utrci Alpe Adria na Pannonia ringu

Oreski

Mađarski Pannonia ring je nama jedna od najbližih brzinskih staza pa ne čudi što je tamo sudjelovao i najveći broj naših vozača. Ova utrka se boduje i za prvenstvo Hrvatske, a prisustvovali su gotovo svi oni koji su vozili i Motohappening na Novom Marofu, koji se također bodovao za nacionalno prvenstvo.

 

U Klasi Superstock 600 imali smo najviše predstavnika, čak njih 8. Utrku je pobijedio Austijanac Stefan Kerschbaumer sa najbržim vremenom po krugu od 1:57.003, dok je od naših najbolje završio Ivan Višak na sedmom mjestu sa najbržim vremenom od 1:58.702 po krugu. Tijesno iza njega završio je njegov ljuti rival Marin Ivanov na osmom mjestu a slijedili su 11. Luca Tommasini, 15. Ante Božić, 17. Vedran Močibob, 19. Nikica Antolković, 21. Renato Novosel te zadnji 22. Ivan Oreški.

 

U klasi Superstock 1000 bilo je također napeto za hrvatske predstavnike. Iako je Zagrepčanin Dario Horvat imao bolje najbrže vrijeme po krugu (1:57.018), na kraju je slavio Riječanin Marko Erceg (najbrže vrijeme 1:57.237). Utrku je inače pobijedio vrlo raspoloženi Slovenac Marko Jerman s najbržim vremenom po krugu od 1:54.669. dok su u kvalifikaciji za bodovanje AA naši Marko i Dario završili kao peti i šesti. Od ostalih imali smo još dva predstavnika, Mario Oreški (na slici) na 16.-om i Mario Matušenski 17.-om mjestu.

fbmp ytmp imp