Motosport

Lika traži pomoć: Extreme enduro 2014

Extreme Enduro mala 2

 

13. i 14. Rujna 2014 godine u malom Ličkom mjestu Kunovac Kupirovački održat će se druga po redu Extreme Enduro utrka. Nakon uspješne organizacije prošlogodišnje utrke MK Azalea Zadar će ove i godine organizirati EXTREME ENDURO utrku. Riječ je o utrci koja će trajati 6 sati i imat će 15 kontrolnih točaka odnosno "ček pointa". Stazu od 60 kilometara potrebno je savladati u što kraćem roku unutar 6 sati. Klase koje će se voziti su EXPERT, HOBBY, VETERAN (Hobby + 40) i TEAM. Klase: Hobby, Veteran i Team imaju lakše prolaze na nekoliko najtežih dijelova te neće voziti najteže dijelove staze. Motocikli koji mogu nastupiti su Enduro, MX, Freeride i trial motocikli. Gume se mogu koristiti po želji, odnosno one koje su vama najbolje. Broj vozača u svim klasama zajedno je ograničen na 199. Za prijavu nikakva licenca nije potrebna, ali je dobro ako je imate, kao i osiguranje za vozača.

 

Osim pehara najboljima će biti uručene i korisne nagrade sponzora, pa će tako prvo mjesto u EXPERT klasi biti ponovo 7 dana enduro tura „all inclusive" u Bosni, bit će Putoline ulja, Crosskrank naočale, KOVAN štitnici hladnjaka, TK racing štitnici auspuha, te kao i dosad najbolji KTM i Husaberg / Husqarna HRVATSKI vozači će dobiti poklon paket od Moto-Špice.

 

Gledaocima će biti dozvoljeno da hodaju po stazi, snimaju, slikaju i uživaju, do nekih extremnih brda će se moći doći autom na samo par metara a do nekih će trebati prošetati stotinjak metara. Moguće će biti i kupit razne proizvode sponzora.


Samo organizator i unaprijed najavljeni novinari te pomagači i suci će moći voziti po stazi za vrijeme utrke i prologa.
Prijave za utrku su počele od 01.06.2014 i traju do 01.09.2014 godine poslije toga datuma neće biti moguće izvršiti prijavu za utrku.

 

Organizatori pozivaju pomagače da prijave svoje timove jer ove godine prije svečane dodjele nagrada (u nedjelju) će biti upriličeno natjecanje „Timova pomagača" u potezanju konopa (8 ljudi u timu), a najboljima će biti uručeni pehari.


Isto tako organizatori pozivaju enduraše iz lijepe naše da se jave ukoliko su zainteresirani da budu suci na kontrolnim točkama ili suci na drugim mjestima u šumi gdje će biti potrebna nazočnost sudaca (uglavnom su to teški i atraktivni dijelovi staze na koje je moguće doći samo motorom) da se jave na e-mail što prije kako bi se sve na vrijeme pripremilo.

 

Više o svemu možete naći na facebook stranici https://www.facebook.com/croatia.endurolika
ili na youtube profilu http://www.youtube.com/user/endurolika.


A za sve detaljne informacije možete kontaktirati organizatora na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Extreme Enduro Lika 2014

fbmp ytmp imp