Motosport

TT Isle of Man: Guy Martin se vraća

Guy Martin TT2017

Nakon godine pauziranja, najpopularniji TT vozač se vraća. S njim i McGuinnessom, Honda ima „dream team“.

Nakon što je 2015. preživio težak pad na cestovnoj utrci Ulster Grand Prix, i ozlijedio kralježnicu, Guy Martin je prošle godine apstinirao od moto utrka. Doduše, za to je vrijeme srušio brzinski rekord na zidu smrt, te pokušao oboriti i apsolutni brzinski rekord s Triumphovim streamliner motociklom, a uspješno je završio i sjevernoamerički mountain-bike maraton Tour Divide. No, na TT Isle of Manu ga nije bilo i činilo se kao da ga više neće ni biti.

I zato nije mala stvar da se 2016. ipak vraća, a iznenađenje je to veće što će nakon dugogodišnjeg angažmana sa Suzukijem, pa onda šurovanjem s BMW-om, ovaj put nastupati na novoj Hondi Fireblide SP2. I to za Hondinu službenu momčadi u kojoj ostaje John McGuinness, najuspješniji živući TT vozač i jedini koji se svojom popularnošću može mjeriti s Martinom.

Dok je veteran McGuinness dosad slavio 23 puta te ga do rekorda pokojnog Joeyja Dunlopa dijele tri pobjede, Guy Martin je na TT Isle of Man podiju stajao 15 puta, ali nijednom na najvišoj stepenici. Iako realno gledajući ne spada nužno u onaj baš najuži krug favorita, s Hondom će imati dobru priliku, vjerojatno i posljednju šansu, da konačno ode do kraja. Čak i ako ne uspije, s njim će TT Isle of Man biti još zanimljiviji, a u planu je da nastupi i na jednako ludim utrkama North West 200, Southern 100 i Ulster Grand Prix.

Martin McGuinness

fbmp ytmp imp