Motosport

Motocross prvenstvo Hrvatske i Europe u Jastrebarskom

start jaska wm

Staza Mladina nedaleko Jastrebarskog proteklog je vikenda ugostila desetu utrku Prvenstva Hrvatske. Ujedno su vožene i utrke Europskog prvenstva klase EMX open, kao i Europsko prvenstvo zone Jugo-Istok u klasama EMX65 i EMX85.

Klase MX2, Veterani i B-liga svoje utrke su odradili još u subotu, dok je u nedjelju došao red na juniore iz klase MX50, EMX65, EMX85 te najjaču klasu EMX-Open.

michek emx open
Martin Michek #232 - pobjednik klase EMX-Open

Pobjedu u najjačoj klasi EMX-Open odnio je Čeh Martin Michek ispred Rusa Evgenija Mikhaylova i Slovenca Jerneja Irta. Četvrto mjesto je uzeo naš Matija Kelava. Od ostalih Hrvata najbolje plasirani su bili Nikola Hranić na devetom te Janko Martinac na desetom mjestu. Renato Sokolović, Igor Ermakora, Petar Kundid te Danko Braim, zauzeli su pozicije od 13. do 16. mjesta.

Kako se utrka prvenstva Hrvatske vozila zajedno, u sklopu s Europskim prvenstvom, Kelava uzeo je pobjedu u klasifikaciji PH, ispred Janka Martinca i Renata Sokolovića.

hranic jaska
Nikola Hranić #350 vratio se s pobjedom nakon peha u prošloj utrci

Nakon što je na protekloj utrci u Rakovom Potoku ostao bez bodova, Nikola Hranić je ovog puta uzeo dvostruku pobjedu u klasi MX2, ispred Filipa Vragotuka. U prvoj vožnji pobjeda je bila uvjerljiva, no u drugoj se Vragotuk opasno približio do kraja - završili su svega sa sekundom razlike. Dok je treći završio Kristijan Jakopec.

start emx85
Start klase EMX85

U klasi EMX85 pobijedio je Mađar Bence Pergel, ispred sunarodnjaka Viktora Varroa, a Luka Kunić je završio treći. Mađar Laszlo Mark Tecsi, koji je inače pobijedio u prvoj vožnji, u drugoj je teže pao i završio ukupno četvrti, ispred Patrika Ujčića.

U klasifikaciji PH Kunić je uzeo pobjedu i prekinuo Ujčićev pobjednički niz, dok je treći bio David Petanjek.

ivandic888 loncar5 emx65
Naš dvojac Dino Lončar i Šimun Ivandić - EMX65

Zoltan Ordog iz Rumunjske bio je najuspješniji u klasi EMX65, ispred Ofira Caseya Tzemacha iz Izraela, dok je treći bio naš Šimun Ivandić. Slijedili su Mađara Adam Horvath te naš Dino Lončar. 
Ivandić je tako uzeo pobjedu u PH klase MX65, ispred Dine Lončara i Enole Šamu

U klasi 50 pobjeda je pripala Tinu Trohi, ispred Biana Marcusa Polaneca – dvojac se bodovao za OPH. U PH je slavio Alex Novak ispred Karla Jurinića i Roka Ivandića.

B-Liga i Veterani

Roman Cvitković još je jednom bio najbrži u klasi B250, drugi je završio Tomislav Bermanec, a treći Martin Duilo. Identično postolje kao i na prethodnoj utrci.

Nakon što je Krunoslav Ivanović u protekle dvije utrke uzeo pobjedu u klasi B-Open, ovog puta je ispred njega završio Dinko Folnović, a treći je bio Tomislav Kelečić.

braim jaska

Veteranska utrka imala je međunarodni karakter. U klasi Veterana A pobjedu je odnio Borut Košćak iz Slovenije, inače 9. vozač svijeta u Veteranskoj klasi ove godine. Danko Braim je bio ukupno drugi, a Ionut Cojanu iz Rumunjske trećo. U domaćem prvenstvu pobjeda je pripala Braimu, koji je bio brži od Ivice Jakopeca i Marija Klančića.

U klasi Veteran B, ponovo je najbrži bio Alojzij Fortuna iz Slovenije. Dok je u klasifikaciji prvenstva Hrvatske pobjeda pripala Dragutinu Maroviću, ispred Krešimira Besednika i Marija Čukoića.

Rezultati - PH & EP - Jastrebarsko 2018 

 

fbmp ytmp imp