Motosport

MXGP: Gajser najbolji i u Indoneziji

00 gajser win indo1

11. utrka Svjetskog motocross prvenstva vožena je u indonezijskom Palembangu. Riječ je o prvoj od dvije indonezijske priredbe. Vodeći vozači SP-a Tim Gajser i Jorge Prado pobjedama su dodatno povećali vodstva u prvenstvu. 

Iako je u Indoneziji bio planiran povratak Antonija Cairolija utrkama, do toga nije došlo. Štoviše, Cairolijeva ozljeda ramena se pogoršala i zahtijevala operaciju. Iz KTM-a su službeno objavili kako je za Cairolija sezona definitivno završena.

U prvoj utrci klase MXGP, Tim Gajser je zgrabio holeshot ispred Jeremy Seewera i poveo utrku. Max Anstie je nakon odličnog starta krenuo nizati brza vremena i preoteo drugo mjesto od Seewera. A slijedili su Romain Febvre i Glenn Coldenhoff.

U drugoj utrci Gajser nije uhvatio najbolji start iz rampe, ali se nekako uspio probiti naprijed i zgrabiti ponovo holeshot. I ovog puta ga prate Seewer i Anstie. Anstie u drugom zavoju pada, a Febvre tako dolazi na treću poziciju. A onda dokraja prvog krugu prolazi i Seewera za drugu poziciju. U trećem krugu Gajser je lagano pao. Iako se brzo ustao nije previše ganjao vodećeg Febvre-a. Drugo mjesto u vožnji bilo je sasvim dovoljno za ukupnu pobjedu. Febvre je završio na postolju kao drugi, a Seewer treći.

Gajser je još jednom povećao vodstvo u prvenstvu. Cairoli je usprkos propuštenim utrkama i dalje na drugoj poziciji sa 130 bodova zaostatka za Gajserom, a Seewer zaostaje čak 161 bod.

5d21f3f2d54e52.14831321
Šesta uzastopna pobjeda za Gajsera  |  Foto: Hondaproracing / Shot by Bavo

MX2: Prado rutinirano do još jedne pobjede

295923 MXGP of Indonesia Palembang 11th Round
Foto: Ray Archer / KTM

Prva vožnja klase MX2 krenula je još jednim holeshotom Jorge Prada, kojeg od starta prati timski kolega Tom Vialle. Start je obilježilo nekoliko padova. Kasnije u utrci i Prado pada, ali to ga nije omelo da na kraju uzme pobjedu ispred Vialle-a i Maxima Renauxa.  

U drugoj utrci je Vialle zgrabio holeshot ispred Thomas Kjera Olsena, Jaga Geertsa te Prada. Svi redom su se izmjenjivali od prve do četvrte pozicije. Na kraju je Olsen pobijedio u vožnji ispred Prada i Vialle-a. Ali ukupna pobjeda je pripala Pradu. Vialle je završio drugi, a Olsen treći - postolje koje smo već gledali nekoliko puta ove sezone.

296463 MXGP of Indonesia Palembang 11th Round
Foto: Ray Archer / KTM

 

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

11 19 video ind1


Rezultati:

11 19 mxgp ukupno ind1
11 19 mx2 ukupno ind1

 

Trenutni poredak prvenstva:

11 19 mxgp poredak ind1

11 19 mx2 poredak ind1

 

 

Naslovna fotografija:  Hondaproracing / Shot by Bavo

fbmp ytmp imp