Motosport

Grand Prix Challenge ponovo u Međimurju!

VR9079

22. kolovoza će se na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu voziti kvalifikacijska utrka za nastup na Svjetskom Speedway prvenstvu.

Prošle godine je bilo odlično, a spletom okolnosti će se Challenge utrka i ove godine voziti na istom stadionu.

Službenu najavu utrke vam prenosimo u cijelosti:

Petnaesta obljetnica stadiona Milenium u velikom stilu!

Zvuči kao 2019. godina kada smo svjedočili speedway spektaklu na Mileniumu gdje je pobjedu odnio Slovenac Žagar ispred Danca Iversena i Australca Frickea, no Međimurje je drugu godinu zaredom domaćin FIM Speedway Grand Prix Challenge utrke i to 22. kolovoza u 19 sati!

Utrka je trebala biti u slovačkim Žarnovicama, rodnom mjestu Martina Vaculika, gdje organizatori nisu uspjeli održati natjecanje s obzirom na restrikcije vezane uz korona virus, ali je prebačena na već poznatu lokaciju – stazu koja ove godine slavi petnaesti rođendan! Stadion Milenium otvoren je 14. kolovoza 2005. godine, te nakon 65 utrka neće niti ova obljetnica proći bez zvuka motora i mirisa metanola.

Predsjednik komisije za staze u FIM-u, nekadašnji speedway vozač, Armando Castagna: „Sretni smo što smo mogli ovako brzo naći kompromis i rješenje za nepredvidivu sezonu s puno izazova, a stadion Milenium i organizatori u Donjem Kraljevcu su vrhunski tim koji će, siguran sam, napraviti odličan posao!“

Petnaest svjetskih federacija koje imaju svoje predstavnike u natjecanju „Speedway of Nations“ (svjetsko prvenstvo ekipa) nominirat će po jednog vozača, dok domaćina, Hrvatski motociklistički savez, predstavlja Jurica Pavlic!
„U kalendaru smo imali finalnu utrku Speedway europskog prvenstva na taj datum, što je nažalost otkazano i sve su utrke prebačene u Poljsku. Ovo nam je priznanje ali i obveza da ponovimo prošlogodišnji uspjeh, iako u sada puno težim uvjetima. Zaista imamo najbolju ekipu, lokaciju i stazu, sretna sam što ćemo 15. obljetnicu proslaviti u velikom stilu, a radimo na tome da utrke bude prikazana uživo na televiziji kod nas i u europskim zemljama.“ – rekla nam je Darija Pavlic, članica CCP komisije u Svjetskoj motociklističkoj federaciji.

Prema uputama HZJZ i u skladu s epidemiološkom situacijom ograničen je broj gledatelja, te će njihov smještaj biti u skladu s uputama.
U prodaji će se krajem tjedna naći ulaznice za glavnu tribinu po 150 kuna te na ostalim tribinama po cijeni od 120 kuna. Sva mjesta će biti isključivo sjedeća, markirana i u skladu s važećim preporukama za održavanje socijalne distance.
Ulaznice možete pronaći krajem tjedna na www.ticket2go.hr isključivo online.
A mali podsjetnik s prošlogodišnjeg fantastičnog eventa "SGP Challenge 2019": https://www.youtube.com/watch?v=FI4yKLf_j_Y

VR0159

 

IVR9879

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp