Motosport

Lecuona i Vierge idu u Hondinu superbike momčad

417118 Iker Lecuona Red Bull KTM Tech3 KTM MotoGP RC16 Misano World Circuit Marco Simoncelli ITA 24 10 2021 1

Zajedno su skupili samo 6 podija u klasi Moto2, ali mogli bi imati perspektivu, posebno Lecuona koji se već dokazao u MotoGP-u.

Još otkad je prije koji mjesec objavljeno da Bautista bježi iz Superbike momčadi Honde kako bi se vratio u Ducati, u oba „paddocka“ se glasno šaputalo o tome da će na njegovo mjesto doći MotoGP vozač Iker Lecuona, ali i da će mu se pridružiti i Moto2 vozač Xavi Vierge. Sukladno tome, samo koju minutu nakon što je poslano priopćenje u kojem se na dosadašnjim uslugama zahvaljuju Leonu Haslamu, stigla je i službena potvrda da će spomenuti španjolski dvojac doista voziti za tvorničku momčad Honde iduće sezone.

Iker Lecuona (gornja fotografija) je svoju prvu punu Moto2 sezonu odvozio 2018. godine, pa iako je tijekom te i iduće sezone skupio samo 2 podija, već je na posljednjoj utrci 2019. debitirao u MotoGP klasi. Bilo je to zagrijavanje za 2020. kad je, vozeći za Tech3 KTM, odradio rookie sezonu u MotoGP-u, a u istoj je momčadi ostao i ove sezone, te je trenutno 18. u ukupnom poretku, sa 6. mjestom kao najboljim rezultatom. 24 godišnji Xavi Vierge (donja fotografija) pak vozi svoju šestu Moto2 sezonu, a iako je dosta obećavao, kroz sve to vrijeme je skupio samo 4 podija.

Nema sumnje da s tom dvojicom vozača Honda itekako riskira, no moglo bi im se to na kraju i isplatiti. Posebno s 21 godišnjim Lecuonom, koji je nesumnjivo talentiran, te prelazak u Superbike prvenstvo vjerojatno vidi kao priliku da se dokaže i tako zasluži eventualni povratak u MotoGP. Zapravo, poprilično smo sigurni da ima baš neku takvu klauzulu u ugovoru s Hondom. 

Xavi Vierge Barca 2021 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp