Motosport

MXGP finale: Gajser bod iza Febvrea, dva ispred Herlingsa

gajser hondaproracing garda shotbybavo dsc 9530

U talijanskoj Mantovi će se održati posljednje MXGP utrke ove sezone, s trojicom vozača na tri različita motocikla u tri boda razlike.

U skladu s pandemijom uvjetovanim rasporedom, na talijanskoj stazi Mantova će se u nedjelju 7. studenog voziti pretposljednja runda, a onda će se na istom mjestu u srijedu 10. studenog zaključiti MXGP sezona. Dakle, MXGP vozači imaju odraditi još ukupno četiri utrke u razmaku od četiri dana, što sve i ne bi bilo toliko zanimljivo da trojicu na vrhu ne dijele samo 3 boda.

hi FEBVRE GP15 PH 0197

Razmaci na vrhu su iznimno mali već duže vremena, no nekako se činilo da Slovenac Tim Gajser (Honda), koji brani titulu svjetskog prvaka, mrvicu po mrvicu gubi korak. Ipak, to se promijenilo na prethodnoj stanici u Pietramurati, gdje su odrađena čak tri natjecateljska dana. Tamo je dotad ukupno vodeći Jefrrey Herlings (KTM) ubilježio i odustajanje na jednoj utrci, što je u kombinaciji s odličnim rezultatima njegovih rivala dovelo do toga da je vodstvo preuzeo Romain Febvre (Kawasaki), koji ima samo jedan bod više od Gajsera i tri boda više od Herlingsa.

Sa svom trojicom u vrhunskoj formi, rasplet borbe za titulu je nemoguće predvidjeti i vjerojatno će na kraju odlučivati sitnice. A isto vrijedi i za borbu za četvrto mjesto, u kojoj su Jorge Prado Garcia (KTM), Jeremy Seewer (Yamaha) i legendarni Antonio Cairoli (KTM) razmaknuti za samo 6 bodova. S time da bi te finalne utrke u Mantovi ujedno i trebale biti posljednje u karijeri za Cairolija, deveterostrukog svjetskog prvaka, koji je već ranije najavio odlazak u mirovinu.

Jeffrey Herlings KTM 450 SX F 2021 Pietramurata

TRENUTNI POREDAK:

1. R. Febvre – Kawasaki – 614 bodova
2. T. Gajser – Honda – 613
3. J. Herlings – KTM – 611
4. J. Prado Garcia – KTM – 502
5. J. Seewer – Yamaha – 498
6. A. Cairoli – KTM - 496

Tony Cairoli KTM 450 SX F 2021 Pietramurata 

fbmp ytmp imp