Novosti

Fazer 8

Polugoli i svestran

 

Fazer8-1MParalelno s golim FZ8, Yamaha je predstavila i svestrani Fazer 8. Na prvi pogled se i ne razlikuje previše od svog prethodnika, no zapravo je mehanički potpuno drugačiji.


Nakon višemjesečnog zadirkivanja javnosti, Yamaha je konačno predstavila model FZ 8, a paralelno s njime i poluoklopljenu inačicu koja se sada jednostavno zove Fazer 8.

 

Iako im neće biti lako nastaviti tržišni uspjeh iznimno uspjele serije FZ6, u tom bi im nastojanju trebao biti od pomoći potpuno novi četverocilindrični agregat zapremine 779 ccm koji u odnosu na svog prethodnika donosi više snage, ali i okretnog momenta.Fazer8-2M

 

Raspoloživih 106 KS pri 10.000 okr/min bi zajedno s maksimalnih 82 Nm što se oslobađaju pri 8.000 okr/min trebalo pružiti još bolje performanse, a ukupne bi vozne osobine Fazera 8 trebale profitirati i od ugradnje novog okvira, ali unaprijeđenog ovjesa.

 

Fazer8-3MZapravo, na papiru je jedino nazadovanje moguće vidjeti u području težine budući je sa svojih 215 kg uključeno sa svim tekućinama Fazer 8 za 8 kg teži od dosadašnjeg FZ6 Fazera.

 

Iako je motocikl neosporno atraktivan, sam dizajn nove poluoklopljene Yamahe ne donosi velike novosti budući predstavlja svojevrsnu kombinaciju već viđenih detalja sa modela FZ6 i FZ1 Fazer. Kako je to u toj klasi motocikala već odavno postao trend. Fazer 8 se nudi i u inačici s ABS-om koja je 5 kg teža od običnog modela.

Više u ovoj kategoriji: « Sym Symphony SR Yamaha FZ8 »
fbmp ytmp imp