Novosti

FIM Freestyle

Bitka za Basel

 

FIM1-PodmolMU sklopu svjetskog FIM Freestyle Motocross prvenstva 24.04. je u Baselu u Švicarskoj pred 6.000 gledatelja održano natjecanje u kojem je slavio Čeh Libor Podmol.


Već od prvih kvalifikacijskih nastupa bilo je jasno da će temperatura u Švicarskoj samo rasti, da bi atmosfera finala pred 6.000 gledatelja okupljenih u Areni Sv. Jakoba postala užarena.

 

U sporednim natjecanjima za najbolji Whip te najviši skok briljirao je Massimo Bianconcini. U finalu su natjecatelji ponudili više i spektakularnim trikovima se borili za samo jedno raspoloživo mjesto pobjednika koja je pripalo Čehu Liboru Podmolu.

 

On je jedva stigao doletjeti iz Meksika gdje je sudjelovao na Red Bull X-Fighters natjecanju, a u Baselu ja iskoristio odsustvo povrijeđenog Remija Bizouarda. Na drugo mjesto je doskočio Austrijanac Rob Adelberg dok je treće zauzeo Jose Miralles.

 

Ovom pobjedom Podmol preuzima i ukupno vodstvo u FIM Freestyle MX prvenstvu gdje su imena na drugom i trećem mjestu ista kao i na natjecanju u Baselu.

 

Inače, FIM Freestyle MX prvenstvo se održava u sklopu atraktivnog događaja Night Of The Jumps koji smo skoro mogli imati prilike doživjeti u Areni Zagreb.



FIM2-PodmolM FIM3-MirallesM FIM4-BianconciniM FIM5-AdelbergM

 

Više u ovoj kategoriji: « Oprema Husqvarna »
fbmp ytmp imp