Novosti

Freestyle: Red Bull X - Fighters

Adam Jones poletio nad piramide

 

Red_Bull_Egipat-1MDruga od pet velikih predstava FMX velemajstora održana je u egipatskoj Gizi, nedaleko Kaira. Američki „kauboj" nadmašio je u finalu pobjednika iz Meksika, Norvežanina Andre Villu


Fantastičnim „Flintstoneom" američki „kauboj" Adam Jones preletio je piramide i nadmašio u finalnoj seriji FMX akrobacija Norvežanina Andre Villu, pobjednika iz prve runde Red Bull X - Fighters spektakla održane u Mexico Cityju.

 

U polufinalu druge runde, od ukupno njih pet predviđenih ove sezone, u Gizi kod Kaira, u Egiptu, među piramidama i sfingama, Andre Villa otpremio je u publiku moćnog Australca Robbiea Maddisona, dok je Adam Jones bio uspješniji od iskusnog zemljaka Natea Adamsa.Više od deset tisuća ljubitelja letećih motociklista pratilo je taj spektakl nad toplim afričkim pijeskom.

 

Istina, ove sjajne predstave nisu jednako vrijedne kao kad su u arenama svoja umijeća pokazivali najveći od najvećih Travis Pastrana, najsvestraniji američki „oktanski" sportaš, pa i bivši FMX prvak svijeta iz Švicarske Matt Rebeaud. Ni španjolski matador Dany Torres, koji je zadnjih godina puno obećavao i bio proglašavan nasljednikom spomenutih velikana, nije u očekivanoj formi. Formu očigledno traži i lanjsko otkriće sezone, mladi Down Under super-talent Levi Sherwood.

 

No, zbog svega toga može se učekivati uzbudljiva, izjednačena i neizvjesna borba za naslov pobjednika te najprestižnije svjetske freestyle serije.

Četiri asa zasad su se izdvojila: Andre Villa, Nate Adams, Adam Jones i Robbie Madison. Je li među njima novi FMX King, ili još ipak i Levi Sherwood može nadoknaditi izgubljeno u prve dvije runde ?

 

Slijede još priredbe 22. srpnja u Madridu, u tradicionalnoj areni za koride Plaza de Toros, 14. kolovoza u Londonu i završnica 1. listopada u Rimu.

 

Tekst: Zvonimir Zmaić

Foto: Anton Jdanov, Jörg Mitte, Balazs Gardi/Red Bull Photofiles

 

GIZA - EGIPAT POREDAK

RED BULL X - FIGHTERS POREDAK


 

Red_Bull_Egipat-2M Red_Bull_Egipat-3M Red_Bull_Egipat-4M Red_Bull_Egipat-5M


Više u ovoj kategoriji: « Yamaha Zanimljivosti »
fbmp ytmp imp