Novosti

Honda CRF450R

Nova "cross" Honda za 2011.

 

Honda-CRF450R-1MDošao je red da i Honda predstavi svoje novitete u gami terenskih motocikala za 2011. godinu, a kao perjanicu ponude donosimo model CRF450R.


Iako je nekome tko ne prati motokros scenu to zasigurno teško primjetiti, prvo što navodimo od novosti na Hondi CRF450R za iduću sezonu su nove, natjecateljskim modelima inspirirane grafike na minimalističnim oplatama. Važnije od toga jest da je "četristopedesetka" dobila novi, dulji ispušni top velike zapremine koji uz izmjene na kućištu filtra zraka te bočnim oplatama udovoljava novim FIM pravilima. Robustni aluminijski okvir pete generacije podešen je izmjenama na ispušnom sustavu i sada donosi još više upravljivosti.

 

Snažni Unicam agregat koristi nove mape za centralnu upravljačku jedinicu, a one su prilagođene i novoj pumpi goriva na kojoj je sada moguće lako mjenjati filtar goriva. Sustav elektronskog ubrizgavanja koristi novo, suženo leptirasto tijelo što rezultira s više snage na niskim i srednjim okretajima, linearnim razvijanjem snage te manjom potrošnjom goriva.

 

Amortizer upravljača nije mijenjan, ali su zato prednje KYB vilice doživjele promjene u obliku klipa te uljnih brtvi kao i u postavkama ventila kako bi se postigla bolja kontrola i rad vilica. Stražnji Pro-Link ovjes sada ima nove postavke koje za cilj imaju još bolju uravnoteženost ciklistike i cijelog motocikla.

fbmp ytmp imp