Novosti

Kawasaki Z1000

Novi Zeko

 

Z1000MVeć futuristički dizajn govori da je novi Z1000 potpuno drugačiji motocikl od svojih prethodnika. Agregat je kapacitetniji i snažniji, okvir je sada od aluminija, stražnji amortizer je...  (VIDEO1) (VIDEO2)

postavljen horizontalno. Iako se radi o potpuno novom, a ne samo redizajniranom modelu, netom se predstavljeni Z1000 za 2010. godinu ne želi odreći naslijeđa svojih prethodnika.

Onako na prvi pogled, najdrastičnija je promjena vidljiva u prednjem dijelu motocikla, koji djeluje kao da je dosadašnji Z1000 stisnut pod prešom.

Pritom je Z1000 postao toliko oklopljen različitim oplatama i spojlerima da se postavlja pitanje u kojoj ga se mjeri  još može nazivati golim motociklom. Stražnji dio motocikla izaziva manje prijepora, s time da kao zgodan detalj navodimo stražnje svjetlo od led dioda koje svojim oblikom prati ono s prvog Z-a iz 2003. godine.

Istovremeno je specifični ispušni sustav tipa 4-2-4 nastao po uzoru na model iz 2007., s tim da su četverostruki ispušni topovi sada bitno kraći i za trećinu manji, što je omogućila pretkomora smještena ispod agregata.

Sam agregat nema izravne veze s prethodnim, te mu je uz mijenjanje vrijednosti provrta i hoda zapremina povećana sa 953 ccm na 1.043 ccm, a nekadašnjih je 125 KS pri 10.000 okr/min skočilo na 136 KS pri 9.000 okr/min. Potpuno je novi i okvir koji je umjesto od čelika izrađen od aluminija, što je pridonjelo tome da je novi Z za 10 kg lakši od prethodnika.

Stražnji je amortizer postavljen gotovo horizontalno, dok se naprijed i dalje nalazi izokrenuta prednja vilica promjera 41 mm koja nudi više mogućnosti podešavanja. Promijenjena je i ergonomija zahvaljujući ugradnji šireg i drugačije pozicioniranog upravljača, te 5 mm nižeg sjedala.

Potpuno digitalnog tipa i s narančastim pozadinskim osvjetljenjem, ploča s instrumentima nudi jednostavnu mogućnost podešavanja svog položaja, a detaljnije informacije o ovom šokantnom motociklu pročitajte u nadolazećem broju Moto Pulsa.

Više u ovoj kategoriji: « Piaggio Grupacija Aprilia RSV4 R »
fbmp ytmp imp