Novosti

Kawasaki ZX-10R

Nova linija kozmetike

 

ZX-10R1MDok su neki sanjarili o potpuno novoj "desetki" i big-bangu, u Kawasakiju su izgleda procijenili da teška situacija u kojoj se našla moto industrija traži određeno odmaranje od napornog i ... (VIDEO)


skupocjenog dvogodišnjeg ritma izbacivanja sportskih modela. U skladu s time, aktualni ZX-10 R ulazi u svoju treću tržišnu sezonu s doista malim intervencijama na dizajnu i još manjima na mehanici. ZX-10R2M

Najuočljivija novina je drugačija prednja maska. Ona je sada iz jednog komada, bez crne nabrekline između svjetala, što zapravo znači da "desetka" sada bitno više sliči modelu ZX-6R.

Za ugodnije vozačko okruženje promijenjene su i plastike sa stražnje strane vjetrobrana, dok je na bočnim oplatama bitno narasla površina pod crnom bojom, što je promjena koja, sasvim logično, puno više dolazi do izražaja na zelenom nego potpuno crnom modelu. Od ostalih dizajnerskih promjena, tu je i metalik siva boja ispušnog lonca, koja bi u kombinaciji s drugačijim završetkom trebala učiniti taj dio motocikla vizualno kompaktnijim.

ZX-10R3MSitne mehaničke novosti odnose se na određene intervencija na mjenjaču, koje se uglavnom svode na uporabu drugačijih opruga, a tu je i unaprijeđena verzija Ohlinsovog amortizera upravljača, koji je uz boju titana i atraktivniji logo dobio i oprugu i klipić u pomoćnom spremniku, što bi trebalo rezultirati njegovim boljim radom.

Vikend trkače moglo bi zanimati da se za uporabu na stazi nosač tablice i pokazivači pravca sada lakše skidaju, što je opcija koja se kod nas često zlorabi i za nelegalno premiještanje registracijske pločice.

S obzirom na skroman intenzitet navedenih promjena ne čudi da su deklarirani podaci ostali isti, pa prema navodima proizvođača ZX-10R i dalje broji 188 KS pri 12.500 okr/min, što se s Ram Airom zaokružuje na okruglih 200, dok težina motocikla iznosi 179 kg u suhom stanju, odnosno 208 kg sa svim tekućinama.

Više u ovoj kategoriji: « Motohappening Rekordi »
fbmp ytmp imp