Novosti

KAWASAKI ZX-10R

210 deklariranih konja

 

Kawasaki-ZX10R-1MZa novu generaciju Kawasakija ZX-10R doista se može reći da je potpuno novi model. Zapravo, usporedimo li ga sa njegovim prethodnikom, mogli bismo pomisliti da se tu radi o


tehnološkom skoku od dvije generacije. Kada bi se moglo vjerovati deklariranim vrijednostima, mogli bismo zaključiti da je ZX-10R uspio prekoračiti magičnu granicu od 200 KS. Za mrvicu. Naime, umjesto dosadašnjih 188 KS pri 12.500 okr/min, za novi se ZX-10R deklarira 200,1 KS pri 13.000 okr/min, što se sa upuhivanjem zraka u Ram-air sustav penje na 209,9 KS.

 

Zastrašujuće su to vrijednosti koje bi pod kontrolom trebao držati napredni sustav kontrole proklizavanja nazvan S-KTRC. Za razliku od sličnog sustava koji se ugrađuje na touring model GTR 1400, S-KTRC ne pokušava izbjeći proklizavanje stražnjeg kotača, već želi stvari držati na samoj granici, odnosno omogućit će mala proklizavanja i tako neće bespotrebno prigušivati agregat. Sam je sustav moguće podešavati u 3 stupnja, a postoji i opcija njegova potpuna isključivanja.

 

Imperativ što manje težine vidljiv je kod ABS-a, kojeg Kawasaki prvi put ugrađuje na neki svoj sportski motocikl - doduše, samo kao opciju koju treba nadoplatiti. Sustav je nazvan KIBS, razvio ga je Bosch i osim što je izrazito kompaktan, on je i za 800 g lakši od uobičajenog. Zahvaljujući tome, modelu opremljenom ABS-om težina raste za samo 3 kilograma, od čega 1 kilogram otpada na kapacitetniji akumulator.

 

Određene je promjene pretrpjela i ergonomija sa sjedalom spuštenim za 17 mm i osloncima za noge pomaknutim za 2 mm naprijed i 5 mm niže, s time da se mogu dodatno spustiti za još 15 mm. Više informacija potražite u broju 112. Moto Pulsa na prodajnim mjestima od srijede, 13.10.2010.

 


 

Kawasaki-ZX10R-2M Kawasaki-ZX10R-3M Kawasaki-ZX10R-4M

fbmp ytmp imp