Novosti

Motocross MX3 i EP


MladinaMJastrebarsko je ove godine obilježilo 30 godina motokrosa na Mladini i 25 godina od osnivanja Motokros kluba Jaska. U bogatoj povijesti Jaskanci su dosad organizirali čak 21 priredbu Svjetskog ili Europskog prvenstva u motokrosu i četverociklima.
Ove godine ta se tradicija nastavlja novom zajedničkom priredbom MX3 prvenstva svijeta i EMX2 prvenstva Europe, 18. i 19. srpnja na svjetski poznatoj stazi-ljepotici Mladini. Okupit će se trenutno najbolji svjetski i europski asovi u tim kategorijama, s vodećim Francuzima, Julienom Vannijem u MX3, te Christopheom Charleierom u EMX2 konkurenciji.
Hrvatski aduti trebali bi biti, kako se očekuje, Marko Leljak i Danijel Božić u MX3 prvenstvu svijeta, odnosno mladi Hrvoje Karas, te vozači domaćeg jaskanskog kluba Marko Tumbri i Ivan Mikan u europskoj konkurenciji. Staza je još jednom malo preuređena i dotjerana, učinjeni su brojni radovi na poboljšanju objekata i prilagođavanju uvjetima svjetskog promotora Youthstreama. Ulaznice će stajati 50 kuna.

Zanimljivo je da će se tjedan dana ranije, 11. i 12. Srpnja, istovrsno natjecanje održati i u Sloveniji, na obližnjo stazi Radizel u Orehovoj Vasi nedaleko Maribora. Između ove dvije velike svjetske i europske priredbe mnogi od tih vozača bit će gosti FIM – pozivne priredbe za Nagradu Zagrebačke županije na redizajniranoj stazi Draga u Rakovom Potoku u srijedu, 15. srpnja.
Više u ovoj kategoriji: « Novi model Suzuki »
fbmp ytmp imp