Novosti

MotoGP


MotoGP-MelandriMNakon trauma na Ducatiju i ovogodišnjeg čudesnog preživljavanja na Kawasakiju, Marco Melandri se od iduće godine ponovo vraća na Hondu i to u okrilju svoje stare momčade Gresini.

Da ga sada pitate sasvim je sigurno da bi rekao kako bi najradije nije ni otišao iz momčadi Gresini Honda, no krajem 2007. godine mu se činilo da bi prelazak na tvornički Ducati mogao biti jako dobra opcija. Nakon toga je slijedila katastrofalna sezona, prijateljski oproštaj od Ducatija i donošenje još jedne katastrofalne odluke: prelazak u Kawasaki. Još nije praktički zagrijao sjedalo svoje Ninje, a već je stigla vijest da Kawasaki odustaje od MotoGP-a.
Brojnim zakulisnim igrama na Kawaskijevom zgarištu nastaje momčad Hayate Racing u kojoj Melandri ne vozi čak ni za kikiriki, već naprotiv sam snosi neke troškove svojih nastupa. Pa ipak, iz umornog i nikad uspješnog Kawasakija prkosni Melandri izvlači čuda i pokazuje da trenutno spada u red ponajboljih vozača.
U tom je smislu zapravo sasvim očekivan Malendrijev povratak u u momčad Gresini koja je već ranije u svoje redove za iduću sezonu privukla i njegova imenjaka Marca Simoncellija, aktualnog prvaka u klasi 250.

Objava Melandrijevog dolaska bila je konačna potvrda da Elias i de Angelis moraju svoju sreću potražiti negdje drugdje, vjerojatno u Superbikeu. Pritom je Elias, kao i svaki puta do sada, ozbiljnije pojurio tek kada mu se zatresla stolica.
No ovaj puta je taj svoj trik iz rukava izvukao malo prekasno. U trenutku dok je on stajao na podiju nakon VN Češke, Melandri je svoj ugovor s momčadi Gresini već imao u džepu.
Više u ovoj kategoriji: « TGB Alpe-Adria Prvenstvo »
fbmp ytmp imp