Novosti

MotoGP

Rossijeva deveta titula

 

Rossi1MKišna utrka u dalekoj Maleziji donijela je Velentinu Rossiju devetu titulu svjetskog prvaka. Sedmu u najjačoj klasi

 

Dosadna kiša u Sepangu mu je možda malo pokušala otežati posao, no malo tko je sumnjao u to da će Rossi iskoristiti svoju prvu meč loptu.

 

Iako službeno ništa nije bilo rješeno, prije te pretposljednje utrke u sezoni Rossiju je - čak i slučaju da Lorenzo osvoji dvije pobjede - bilo dovoljno da osvoji barem jedno četvrto mjesto i riješi sve formalnosti.

 

S obzirom na to da Lorenzo u Maleziji nije bio ni blizu pobjede, Rossi je osvajanjem trećeg mjesta s lakoćom prebacio normu.Rossi2M

 

U utrku je Rossi krenuo najbolje, ali samo do ulaska u prvi zavoj kada odlazi preširoko i pada u sredinu poretka. Tu mu se pridružio i sam Lorenzo koji je zbog kvara na motociklu pri izlasku iz boksa morao krenuti sa zadnje pozicije.

 

Nakon što je slijedio Lorenza dok su se zajedno obračunavali s Meladrijem, Capirossijem i Haydenom, Rossi se u 8. krugu probija ispred Lorenza. Samom utrkom je uvjerljivo domirao Casey Stoner, drugo je mjesto pripalo Pedrosi, dok se Rossi trećeg mjesta domogao nakon pada Doviziosa.

 

Tako je Rossi stajanjem na pobjedničkom postolju proslavio osajanje devetog naslova u 14 odvoženih sezona. Uspješan niz namjerava nastaviti i iduće sezone, iako mu to kraj Stonera i Lorenza neće biti nimalo lako.

 

Svi naslovi Valentina Rossija:

 

1997.         125 ccm         Aprilia

1999.         250 ccm         Aprilia

2001.          500 ccm         Honda

2002.         MotoGP         Honda

2003.         MotoGP         Honda

2004.         MotoGP         Yamaha

2005.         MotoGP         Yamaha

2008.         MotoGP         Yamaha

2009.         MotoGP         Yamaha

 

 

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki Z-1000 Kymco People GT 300i »
fbmp ytmp imp