Novosti

MV Agusta F4

Najava nove F4

 

MV-F4MNekoliko dana prije službenog predstavljanja na sajmu u Milanu, MV Agusta je odlučila zagolicati maštu otrkivanjem nekih detalja nove F4. Velika novost je smanjenje zapremine na 998 ccm (VIDEO)

Prije nego ih je stavio na bubanj, Harley-Davidson je očito dobrano odriješio kesu i investrirao u obnovu palete MV Aguste.

 

Nakon već predstavljenih modela MV Brutale 990 R i 1090 RR, novi superbike model F4 trebao bi postati jednom od većih zvijezda nadolazećeg sajma u Milanu.

 

Novi F4 trebao bi biti temeljito prerađen u odnosu na svoje prethodnike, a o tome govori i ponovno spuštanje zapremine ispod jedne litre. Umjesto dosadašnjih 1078 ccm, F4 će brojati 998 ccm iz kojih će razvijati 186 KS pri 12.900 okr/min.

 

To je samo 4 KS manje nego dosad, s time da bi performanse trebale ostati na otprilike jednako zavidnoj razini na ime najavljenog smanjenja ukupne težine. Sam agregat će biti opremljen varijabilnim usisisom, dvostrukim brizgaljkama, kliznom spojkom, ali i sustavom kontrole proklizavanja podesivim u 8 stupnjeva.

 

Najveća novost u području ciklistike trebala bi biti potpuno nova stražnja vilica koja će u skladu s tradicijom i dalje biti jednoruke izvedbe. Vjernost tradiciji vidljiva je i po dizajnu koji je jednako kao i kod Brutalea samo neznatno moderniziran, s time da bi najveću vizualnu promjenu trebala predstavljati xenon prednja svjetla i četvrtasti završeci ispušnih cijevi.

Više u ovoj kategoriji: « Auto Prikratki Biker Fest 2010 »
fbmp ytmp imp