Novosti

Najava

Test Hypermotarda 796

 

Hypermotard-1MNedavno predstavljanje slabije inačice Hypermotarda nije umanjilo draž vožnje ovog specifičnog motocikla. Upravo suprotno, testiranje nam je pokazalo da "mali"...


... Hypermotard uz manje odricanja nudi jednaku zabavu.

Hypermotard-2MKada je 2005. godine Hypermotard prikazan kao hrabri koncept, malo tko je vjerovao da će zaživjeti i kao komercijalni model. Ipak, 2007. je u gotovo neizmijenjenom obliku stigao na tržište, da bi sada, tri godine kasnije, Hypermotard doživio i svoje financijski prihvatljivije izdanje pokretano agregatom srednje zapremine.

 

Kako smo i očekivali, Hypermotard 796 se bez obzira na manji broj kubičnih centimetara pokazao jednako zabavan kao i snažniji model. Zapravo, od dosadašnjeg je modela 1100 još okretniji, a cijelo je to vrijeme primjetno uglađeniji. Najviše mu odgovaraju nagle promjene smjera, srednje brzi i otvoreni zavoj, dok je kod oštrih skretanja - iako u manjoj mjeri nego dosad - i dalje primjetna određena nesigurnost.

 

Hypermotard-3MZabavnom karakteru motocikla doprinosi i živahan agregat koji na srednjim i višim okretajima nudi bolji potisak od očekivanog. Više o tome kakve su doista vozne osobine Hypermotarda 796 i u kolikoj je mjeri robovanje specifičnim tehničkim rješenjima negativno utjecalo na svakodnevnu praktičnost, možete doznati u opširnom testu objavljenom u novom broju Moto Pulsa, koji će na kioscima osvanuti u ponedjeljak 12. travnja.

Više u ovoj kategoriji: « Nagradna igra Ducati Multistrada 1200 »
fbmp ytmp imp