Novosti

Sport

SBK Silverstone, Engleska - rezultati


SBK-Silverstone-1MBritanac Cal Crutchlow ostvario je svoje prve pobjede na obnovljenoj stazi Silverstone. Nakon izvrsne forme na treninzima i kvalifikacijama, na kojima je Crutchlow ostvario ...

... svoj peti ovogodišnji pole position, u obje utrke se na startu izborio za drugo mjesto, dok je vodstvo u oba slučaja pripalo Hondinom Jonathanu Rei.

 

Dvojac je bio u klasi za sebe i ostvario je veliku prednost nad ostalima, a u oba slučaja je Crutchlow radio veliki pritisak na svoga sunarodnjaka, da bi u posljednjim krugovima preuzeo vodstvo i ostvario prve ovogodišnje pobjede za svoju momčad, Sterilgarda Yamahu. U prvoj utrci je treće mjesto pripalo Leonu Haslamu, dok je četvrti bio Michel Fabrizio. Vodeći u prvenstvu, Max Biaggi, ostvario je tek peto mjesto.

 

U drugoj utrci se za treće mjesto izborio drugi Aprilijin vozač, Leon Camier, dok je četvrto mjesto pripalo Leonu Haslamu nakon napete borbe protiv Jamesa Toselanda i Maxa Biaggija.

 

U prvenstvu je Halsam uspio minimalno smanjiti Biaggijevu prednost, koja sada još uvijek iznosi velikih 60 bodova.

 

U klasi Supersport slavio je Eugene Laverty, nakon što je utrka prekinuta na samom startu zbog velike nesreće u kojoj su sudjelovali Joan Lascorz i Roberto Tamburini. Iako je udes izgledao stravično, oba vozača su prošla s relativno malim ozljedama.

 

Na ponovljenom startu Laverty je preuzeo vodstvo ispred sve bržeg Gina Ree, no vodeći čovjek prvenstva, Kenan Sofuoglu, ubrzo se izborio za prvo mjesto. Sofuoglu je vodstvo držao sve do posljednjeg kruga, kada ga je Laverty nekoliko zavoja prije cilja prestigao i ostvario pobjedu, smanjivši svoj bodovni zaostatak na 25 bodova.

 

U klasi Superstock 600 pobijedio je wild card vozač Luke Mossey, ispred Floriana Marina i Jeremyja Guarnonija, dok je u klasi Superstock 1000 Ayrton Badovini nastavio svoj savršeni niz pobjeda, a ova najnovija u Silverstonu ujedno mu je već sada, tri utrke prije kraja kupa, osigurala naslov prvaka. Drugo mjesto osvojio je Maxime Berger, dok je treći bio Michele Magnoni.


 



 

SBK-Silverstone-2M SBK-Silverstone-3M SBK-Silverstone-4M SBK-Silverstone-5M


 

Superbike 1. utrka - rezultati

 

Superbike 2. utrka - rezultati

 

Supersport - rezultati

 

Superbike / Supersport - bodovni poredak

 

Superstock 600 - rezultati

 

Superstock 1000 - rezultati

 

Superstock 600 / Superstock 1000 - bodovni poredak





fbmp ytmp imp