Novosti

Svjetsko Prvenstvo Freestyle

Letači svjetske klase u Hrvatskoj

 

Freestyle1MNakon što su nam svojim vratolomijama vozači turneje Red Bull X-Fighters na zagrebačkom Tomislavovom trgu pobudili glad za sličnim događajima, na red dolazi nešto još veće.


Naime, u sklopu Svjetskog prvenstva FIM Freestyle MX World Championships, u Areni Zagreb će se 13. i 14. 11. 2009. održati pravi spektakl.

Sa spektaklima zvanim Night Of The Jumps počeli su entuzijasti još davne 2000. godine, do danas ih je održano približno 70, a treba napomenuti da je na njima širom otvorenih očiju prisustvovalo približno milijun ljudi.Freestyle2M

Dakle, iako sami događaji postoje već niz godina, ovo je tek četvrta sezona da se pod okriljem Svjetske motociklističke ogranizacije (FIM) održava i svjetsko Freestyle prvenstvo.

Ove sezone se za naslov svjetskog Freestyle prvaka bori jedanaest vozača iz deset zemalja, a Zagreb je odabran za jednu od četrnaest lokacija diljem svijeta. Finale će biti održano u Brazilu, ali prije toga ćemo u Hrvatskoj moći uživati u vještini ovih majstora vratolomija, ali i u popratnom programu.

Freestyle3MNaime, pored sportskog, natjecateljskog dijela, odnosno borbe za FIM titulu, Night Of The Jumps donosi obilje popratnih programa. Bit će tu najtecanja u skoku u vis s motorom te različitih sličnih adrenalinskih sadržaja, a sve to bogato začinjeno svjetlosnim efektima, pirotehnikom te glasnom glazbenom kulisom. Sve u svemu, ako se odlučite na dolazak, pripremite se na više od 3 sata adrenalinskog doživljaja.

Nakon što su naslov svjetskog prvaka do sada osvojila tri Europljana, borba za tron ove će godine biti još teža, broj natjecatelja iz raznih zemalja veći, a težina staze još zahtjevnija.

Ulaznice je moguće kupiti u prodajnoj mreži Eventim, odnosno na stranici www.eventim.hr. Više informacija o samo događaju možete potražiti na stranicama MySpace i Facebook pod Night Of The Jumps ili izravno na stanici www.ifmxf.com

fbmp ytmp imp