Novosti

Tokyo Motor Show

Sajam budućnosti

 

Tokyo1MIako su na domaćem terenu Honda, Yamaha i Suzuki predstavili puno svjetskih premijera, zasad će samo jedna od njih doći u ruke europskom kupcu

 

Tokyo Motoro Show ove godine u kategoriji motocikala donosi 17 premijera, no većina njih su prototipovi koji samo pokazuju moguće trendove.

 

Među serijskim motociklima namijenjenim europskim kupcima jedini pravi novitet je konačna verzija Hondinog modela CB1100. Osim njega, Honda donosi blagi redizajn cijele palete modela CB1300 koji uz zatezanje bora donose i drugačiji položaj vozača.Tokyo2M

 

Od prototipova namijenjenih bliskoj budućnosti tu je CB1100 Customize Concept, dok je u kategoriji futurističnih vozila na električni pogon predstavljen skuter EVE-neo, te moped EV-Cub, svojevrsni pokušaj oživljavanja neuništivog Supe Cuba u novom ekološki prihvatljivom izdanju.

 

I Yamaha ima svoje predstavnike u kategoriji prototipova skutera i mopeda na električni pogon, no najviše je prašine digla vizija modela Super Tenere.

 

Tokyo3MOd serijskih modela, tu je samo nova verzija modela SR400 sada opremljenog elektronskim ubrizgavanjem goriva, ali vjerojatno i dalje namijenjenom samo japanskom tržištu.

 

Dva nova motocikla iz klase 400 namijenjena domicilnom tržištu predstavio je i Suzuki. Radi se o modelima Gladius i Boulevard (kod nas poznat kao Intruder), a tu je i Burgman pogonjen gorivim čelijama.Tokyo4M

 

Svjetsku premijeru u dalekom Japanu predstavila je i talijanska tvrtka Adiva u obliku novog skutera-tricikla koji se naginje u zavoju. Više detalja o sajmenim danima u glavnom gradu Japana pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp