Novosti

Triumph Rocket III Roadster

Još više propulzije

 

RocketIIIMKao da Trimphova trocilindrična custom raketa nije bila dovoljno monstruozna, za iduću sezonu dolazi s povećanim vrijednostima snage i okretnog momenta.


Uz više eskplozivnosti, redizajnirani Rocket s pridodanom oznakom Roadster donosi i spretniju ergonomiju

 

Triumph Rocket III spada red u motocikala koji su zaslužili svoje mjesto u povijesti već onog trenutka kada su prvi put predstavljeni. Mišićav britanski custom, čija se osnovna konstrukcija opire svakoj zdravoj logici, svoju karizmu gradi na spoju neobičnog dizajna i monstruoznog uzdužno postavljenog rednog trocilindričnog agregata koji je iz svoje zapremine od čak 2.294 ccm dosad istiskivao 142 KS .

Nova redizajnirana verzija Roadster može se pohvaliti još sočnijom izvedbom tog tekućinom hlađenog agregata, koja bi trebala donijeti zasad još nepoznato povećanje maksimalne snage, ali i povećanje okretnog momenta sa dosadašnjih 200 na čak 224 Nm. Izuzmemo li neke američke egzotične modele pokretane V8 agregatima i helikopterskim turbinama, to je najizdašnija vrijednost okretnog momenta kojoj se možete nadati kod serijskog motocikla.

Kako bi se sam vozač nešto lakše hrvao s ovom zvijeri od 320 kg, bitno je promijenjena ergonomija, ponajprije zahvaljujući repozicioniranju oslonaca za noge - oni su sada povučeni više unazad, te su spušteni i primaknuti motociklu. Istovremeno je sjedalo postavljeno nešto više i pomaknuto prema naprijed, a sve bi to trebalo omogućiti ugodniji položaj s prirodno skvrčenim nogama i manje izduženim gornjim dijelom tijela. Time se Rocket III Roadster pokušava približiti i vozačima koji dosad nisu vozili custome, a kojima će dobro doći i ABS-a, sada dio serijske, a ne više dodatne opreme.

Uz preoblikovani stražnji ovjes Roadster dolazi i s drugačijom izvedbom ispušnog sustava, koji sada ima po jedan završetak sa svake strane, dok još mračnijem izgledu priodonosi velik broj dijelova obojenih u crno. Iako još atraktivniji i snažniji, Triumph Rocket III  bi trebao biti i pristupačniji od svojih prethodnika, a ako vam iz nekog nedokučivog razloga ne djeluje dovoljno masivno, obavještavamo vas da u ponudi i dalje ostaje još ogromnija, ali i nešto slabija varijanta Touring.

Više u ovoj kategoriji: « Aprilia Shiver KTM 125 »
fbmp ytmp imp