Novosti

VN Italije - Mugello

Kad Rossija nema, Pedrosa kolo vodi

 

MotoGP-Mugello-1MDa se Rossi nije polomio dan ranije, utrka za VN Italije vjerojatno bi bila zanimljivija. Ovako je Pedrosa odnio pobjedu u tipično svom stilu, što znači da je najbolje krenuo sa...


... starta, odjurio naprijed i kontinuirano povećavao svoju prednost. Za vozača svog renomea iznimno rijetko pobjeđuje, no kada to čini onda je to baš ovako dominantno, kao da doista jest najbolji na svijetu.

MotoGP-Mugello-2MNakon što mu je u početnim krugovima malo smetao Pedrosin timski kolega, Lorenzo je odustao od potjere, te je do kraja utrke samo dozirao malenu prednost i tako osvojio drugo mjesto ispred Doviziosa.Iako se vratio korištenju prošlogodišnjih prednjih vilica u koje ima više povjerenja, Stoner ni u jednom trenutku nije stajao bolje od četvrtog mjesta kojeg je na kraju teškom mukom i osvojio ispred sve boljeg Melandrija i konstantno brzog de Punieta.

 

MotoGP-Mugello-3MNi sedmi Spies nije bio daleko dok je iznenađenje utrke bio Aleix Espargaro prošavši kroz cilj kao osmi. Deveti je bio Simoncelli što je vrijedan rezultat ako uzmemo u obzir da je nakon kontakta u prvom krugu izletio sa staze, dok je deseti Capirossi nastavio sa sivilom svojih rezultata. Iza njega ciljem su prošli samo Barbera, Aoyama, indisponirani Edwards i nezaliječeni Bautista koji je osvajanjem 14. mjesta zapravo bio posljednji u poretku. Utrku nisu završili Hayden koji je padom nakon što mu je popustila prednja guma prekinuo seriju osvajanja četvrtih mjesta i Kallio kojem ove sezone nikako da krene.

 

Rossi se u međuvremenu oporavlja od operacije. Rana će još neko vrijeme ostati otvorena, no kosti potkoljenice su fiksirane, tako da bi nakon desetak dana mogao izači iz bolnice. Nitko još ne zna koliko će izbivati, no postoji mogućnost da se utrkama vrati tek za nekoliko mjeseci. Još nije objavljeno tko će ga privremeno zamijeniti u tvorničkoj momčadi Yamahe, zna se samo da će na sljedeće dvije utrke njegov dio garaže zjapiti potpuno prazan.

Više u ovoj kategoriji: « Red Bull Hare Scramble Honda VFR1200F »
fbmp ytmp imp