Novosti

Yamaha Aerox 50 i YZF-R125 Race Replica


Rossi1MVeć smo navikli na to da Yamaha svake godine barem jedan svoj model namijenjen najmlađoj populaciji ukrasi bojama sa Rossijeve M1.
Ovaj puta je izbor pao na sportski motocikl YZF-R125. I prije nego je za vrijeme MotoGP vikenda u Barceloni predstavljen u varijanti Team Yamaha Race Replica, YZF-R125 je bio iznimno popularan, pa ga je tako u nepune dvije godine koliko se nalazi na tržištu udomilo čak 20 tisuća mladih vozača. To i ne čudi previše s obzirom na to da je YZF-R 125 trenutno vjerojatno najatraktivnija četverotaktna sportska 125-ica koja vizualno podsjeća na snažnije modele ove marke.

Varijanta Team Yamaha Race Replica donosi samo novu kombinaciju boja, dok je tehnički identična običnom modelu. To znači da je unutar čeličnog Deltabox okvira smješten živahan četverotaktni pogonski agregat izrađen po najnovijoj modi, a koji uz pomoć elektronskog ubrizgavanja goriva i četveroventilske tehnologije razvija 15 KS pri 9.000 okr/min. Teleskopska prednja vilica je klasične izvedbe, dok poglede plijeni aluminijska stražnja vilica uparena s monomortizerom. Rossi2M

Nakon dvogodišnje pauze u boje Rossijeve M1 ponovo je odjeven i model Aerox 50, također prigodno nazvan Aerox Team Yamaha Race Replica. Iako jedan od najdugovječnijih sportskih skutera, Aerox još uvijek plijeni svojim agresivnim dizajnom, a mehanički počiva na korištenju tekućinom hlađenog dvotaktnog pogonskog agregata.
Više u ovoj kategoriji: « Moto GP KTM Supermoto Cup »
fbmp ytmp imp