Novosti

Yamaha Super Tenere

Super Tenere u povojima

 

Yamaha-Super-Tenere1MYamaha će na nadolazećem Tokyo Motor Showu predstaviti novu generaciju modela Super Tenere. Radi se o konceptu koji je još uvijek doslovno u povojima.

 

Nakon običnog Tenerea, a onda i V-Maxa, Yamaha očito planira oživjeti još jedan svoj legendarni model. Maksi-enduro Super Tenere svoje je najbolje dane proživio ranih 90-tih godina kada je njegova natjecateljska varijanta žarila i palila relijom Paris-Dakar.

 

Nakon pauze od cijelog desetljeća, Super Tenere se izgleda ponovo vraća na scenu. Zasad je javnosti predstavljen samo kao zanimljiva ideja, odnosno kao skup dijelova okvira, ciklistike i baze agregata.

 

Oni su umjesto u plastične oplate odjeveni u platno koje samo donekle naslućuje budući dizajn. Od tehničkih pikanterija zasad je objavljeno da će novi Super Tenere biti opremljen kontrolom proklizavanja, ABS-om i integralnim kočnicama, dok se zdravom logikom može zaključiti da će za pokretanje biti zadužen redni dvocilindraš.Yamaha-Super-Tenere2M

 

Osim koncepta Super Tenere, Yamaha će na Tokyo Motor Showu predstaviti i lagano obnovljenu verziju retro modela SR 400 namijenjenog japanskom tržištu, a koji je sada opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva.

 

Biti će tu i nekoliko prototipova skutera i mopeda pokretanih elektromotorom, a zanimljiva je i vizija elektrobicikla s pogonom na oba kotača. S obzirom na to da Yamaha neće biti prisutna na sajmu u Milanu, očekivalo se da će u Tokyju predstaviti još koji dosad nepoznati novitet među serijskim motociklima, no to se izgleda neće dogoditi.

Više u ovoj kategoriji: « Uposlite prste Među najboljima »
fbmp ytmp imp