Novosti

Pretpremijera: EBR 1190 SX

1190SX-uvodna

Dok se „oklopljeni" 1190 RX blamira u Superbike prvenstvu, na svijet dolazi njegova razgolićena inačica s oznakom SX.

 

Erik Buell nije jedan od onih koji lako odustaju, posebno sada kad ima pristup novcu indijske tvrtke Hero. Uspjesi u Superbike prvenstvu i dalje izostaju, štoviše, momčad EBR-a djeluje trećeligaško, no čini se da sve ide po planu kada su u pitanju serijski modeli. Možda i zato jer se svi baziraju na istoj mehanici.

 

Nakon što su u drugoj polovici prošle godine izbacili skupocjeni model RS u ograničenoj seriji od 35 komada, za 2014. je pripremljena nešto manje ekskluzivna izvedba tog motocikla s oznakom RX. Sada je, sukladno ranijim najavama, sam Eric Buell obznanio početak proizvodnje modela SX.

 

Riječ je o naked verziji superbikea RX, a iako tehnički podaci još nisu poznati, možemo pretpostavljati da nisu daleko od oklopljene inačice, koja razvija 185 KS pri 10.600 okr/min i teži 190 kg bez goriva. Objavljena fotografija pokazuje da će SX zadržati specifična rješenja kao što je obodni prednji disk i masivni aluminijski okvir u kojem je smješten i spremnik goriva, a ako se sve nastavi po planu, američki EBR bi kroz neko vrijeme trebao predstaviti i model AX, za kojeg je teško pretpostaviti u koju kategoriju će se svrstati.

fbmp ytmp imp