Novosti

Noviteti: SWM motocikli

SM450R 3-4latoSX

Na pepelu odbačenih Husqvarna modela, koje je razvio BMW, raste nova talijanska marka SWM u suvlasništvu kineske tvrtke Shineray. Zvuči komplicirano?

 

Supermoto, hard-enduro ili retro? Iako su sedamdesetih sastavljali natjecateljske off-road motocikle, talijanska marka SWM ipak predstavlja potpuno novog igrača i zato bi se moglo činiti čudnim što i prije nego su stigli na tržište imaju iznenađujuće široku paletu proizvoda.

 

No, nedoumice nestaju kad pogledate njihove on-off-road modele. Naime, iako se to izrijekom nigdje ne spominje, sasvim je jasno da su hard-enduro modeli 300 i 500 te supermoto SM 450R gotovo doslovne kopije Husqvarninih motocikala, razvijenih prije nego je BMW prodao tu marku KTM-u. Isto tako, soft-supermoto TR 650 je klon Husqvarninog motocikla TR 650 Terra.

 

Osim odbačenih Husqvarni, u SWM-u planiraju proizvoditi i retro modele pokretane zrakom hlađenim jednocilindričnim agregatima od 435 ccm, pri čemu su na istoj bazi predstavljena tri café racera i jedan scrambler. U SWM-u tvrde da su svi modeli razvijeni i proizvedeni u Italiji, no moglo bi biti znakovito što je suvlasnik te tvrtke ujedno i prvi čovjek kineske marke Shineray. Više konkretnih informacija o ovom SWM motociklima pročitajte u nadolazećem Moto Puls Katalogu za 2015.

high 4U4A3651

 

 

fbmp ytmp imp