Novosti

Pretpremijera: Norton Dominator SS

Dominator-SS-Uvodna

Nakon modela Commando, u život se vraća i Dominator, kao prekrasan spoj prošlosti i budućnosti nekad vrhunske britanske marke. U početku će se proizvoditi na kapaljku.

 

Nakon što su se izdigli iz pepela, u Nortonu već neko vrijeme pokušavaju pokrenuti ozbiljniju proizvodnju modela Commando 961. Sada su spremni otići i korak dalje, pa će tako krajem siječnja predstaviti i novi Dominator.

 

Prva službena fotografija tog modela pokazuje kako je Norton dizajnerski i koncepcijski blizak modelu Commando. Dakle, riječ je lijepom café raceru sa zrakom hlađenim paralelnim dvocilindrašem, koji u slučaju Commanda broji 961 ccm i 80 KS, dok bi očekivano visokoj cijeni i uzornim voznim osobinama trebale pridonijeti vrhunske kočnice i ovjes. Pritom odmah upada u uči da je kod Dominatora, za razliku od klasičnije koncipiranog Commanda, u igri modernija izvedba stražnjeg ovjesa sa samo jednim amortizerom.

 

Za početak će se Dominator proizvesti u posebnoj SS seriji od 50 komada za britansko tržište, no tijekom 2015. bi trebao postati dostupan i diljem svijeta, što ipak treba uzeti s malom rezervom budući se Commando tek nedavno počeo izvoziti u Kaliforniju i Japan, dok bi sljedeća na redu trebala biti Australija. Ispod je otprije poznata tvornička fotografija Dominatora u ranoj fazi razvoja. Riječ je o nehomologiranom modelu Domiracer, koji se također prodavao u ograničenim količinama. 

 

domiracerMPcut

fbmp ytmp imp